zondag 16 maart 2014

Jeugdzorg en de verkiezingen

Aanstaande woensdag mogen de Nederlanders van boven de 18 weer eens naar de stembus.  Het ziet er naar uit dat de opkomst een historische laagte zal bereiken.  Het schijnt dat men niet meer zo geïnteresseerd is in de gemeentepolitiek. Dit is vreemd: juist nu er veel meer taken naar de gemeenten gaan, lijken mensen juist minder geïnteresseerd in gemeentepolitiek.

Hier zal geen stemadvies volgen: daar zijn voldoende websites over. Ik geef u, geachte lezers, een paar vragen die u aan uw kandidaatsraadsleden kan voorleggen aangaande de jeugdzorg. Een kritisch noot begint vaak met enige kritische vragen.





De vragen

1.    Gaat deze gemeente de jeugdzorg voortzetten zoals BJZ dat al jaren deed?
2.    Gaat de stroom uit huis plaatsingen van kinderen op de zelfde voet door?
3.   Hoe staat het met de privacy van ouders en kinderen nu de  'zorgen' achter de rug van ouders, in allerlei teams besproken gaan worden?
4.   Krijgen ouders/kinderen de vrij toegang tot kinderpsycholoog, kinderpsychiater dan wel orthopedagoog of gaan in feite leken de zorg bepalen?
5.    Gaat u structureel naar ouders en kinderen luisteren als het om de zorg over de jeugd gaat, of laat u zich leiden door de BJZ-vertegenwoordigers die in feite al meer dan 10 jaar falen?
6. Wat gebeurt er met de vaak jarenlang op twijfelachtige gronden uit huis geplaatste kinderen? Blijven deze uit huis geplaatst of gaat u er aan werken dat deze weer met hun ouders herenigd worden?
7.   Wist u dat er heel veel te bezuinigen valt als u de regie voor de zorg om de jeugd bij ouders, kinderen  en hun huisartsen laat?

In de hoop hiermee een bijdrage geleverd te hebben voor uw bewust uitgebrachte stem…..

Nico Mul

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)

Nico Mul



meldpuntjeugdzorg@gmail.com

2 opmerkingen:

  1. Ik vrees dat de meeste toekomstige raadsleden hier geen enkel benul van hebben. De nieuwe wethouders financiën zullen helemaal in een zwart gat moeten springen.
    Die hebben de komende jaren chronische hoofdpijn stel ik me zo voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Worden die huisartsen ook niet onder druk gezet? Vaak weten ze ook niet wat ze met kinderen en hun ouders moeten die op school te horen krijgen hoe naar of stil hun kind is. Waar of bij wie ligt het probleem dan? Daarnaast heb je ouders die wel degelijk (uit persoonlijke frustraties) hun kind(eren) mishandelen. Die zet je niet uit huis maar help je de ouder(s) die in de problemen zit.
    Gaan gemeentes dit begrijpen? Daar worden ze nu ook met bjz virussen besmet, dom dom dom!

    BeantwoordenVerwijderen