zaterdag 8 juni 2013

Vechten voor een miljoen van Erdogan


http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/2013/06/panelbijeenkomst-spijkenisse-pleegzorg.html


Gisteravond tijdens de bijeenkomst van de Stichting UMUT YILDIZI in Spijkenisse kreeg Nico Mul maar heel even de tijd om zijn speech voor te lezen. Hem was beloofd aan het panel deel te nemen, maar na zijn speech werd dit opeens geweigerd en daarna werden al de vragen die hij had afgekapt. Zo ook bij andere, met name Turkse ouders.

De gespreksleidster (psycho-sociaal werkster) was behoorlijk boos. Zij is de rechterhand van de voorzitter Kazim Akdemir. Zij gaf dhr Meuwissen van Bureau Jeugdzorg Rotterdam wel alle ruimte. Dit kunnen we wel begrijpen vanwege het volgende: Premier Erdogan heeft 1 miljoen euro beschikbaar gesteld als er een officiële Turkse organisatie komt met een goed plan/concept dat Turkse ouders in Nederland gaat helpen in verband met jeugdzorg. Dit geld wordt verdeeld over verschillende landen.

Er is nu een onderlinge strijd uitgebroken tussen Turkse hulpverleners/bureautjes over wie die miljoen straks gaat opstrijken. Deze organisatie zoekt samenwerking met dhr. Meuwissen en zijn Bureau Jeugdzorg Rotterdam en daarom willen zij geen kritische geluiden horen, ook niet vanuit de eigen bevolkingsgroep.

Dhr. Meuwissen wil natuurlijk niet samenwerken met kritische organisaties. Het is triest om te zien dat deze organisatie UMUT YILDIZI haar eigen mensen verraad en op de hand is van jeugdzorg. Hierbij willen wij alle Turkse ouders waarschuwen dat het niet vanuit goede bedoelingen is, dat zij een positief beeld van jeugdzorg en pleegzorg krijgen voorgespiegeld. Om 'wederzijds vertrouwen' te creëren tussen hulpverlener en cliënt,  is meer nodig dan mooi weer spelen van de kant van jeugdzorg, met medewerking van Turkse organisaties die ook een graantje (graanschuur!) willen meepikken van deze hulpverleningsindustrie, dat haar product 'kindermishandeling' al zo goed in de markt weet te zetten.

Vreemd dat premier Erdogan op deze manier probeert de situatie voor Turkse ouders binnen de Nederlandse jeugdzorg probeert te verbeteren. Het enige waar dit in zal resulteren, is dat organisaties die ouders een stem willen geven, zullen overlopen naar de 'vijand'. Er kan geen wederzijds vertrouwen ontstaan, met geen enkel plan en niet met honderd conferenties, als de rechtspositie van ouders (ook Nederlandse) iedere dag verder afbrokkelt. Vertrouwen krijgen in een hulpverlening die nog meer vrij baan wil voor haar eigen inzichten, over de hoofden van ouders heen?

Jeugdzorg Dark horse (Plus)

Reactie van Nico Mul:

- Ik werd gevraagd om deel te nemen aan het panel door de organisatie van de bijeenkomst in Amsterdam (7 mei - Diversiteitsland.)
- Even later werd mij per e-post gevraagd of ik een toespraak wilde houden, ik zou 5-10 minuten krijgen. Ik heb dit aanvaard.
- Ik kreeg op 7 juni 's ochtends eerst een e-post dat mijn toespraak niet zou kunnen. Te kritisch. Even later kreeg ik een e-post dat die toch mocht (iemand van team Jeugdzorg Dark horse Plus had opgebeld met de organisatie)
- Op 7 juni bleek tijdens het uitlopend programma voor de pauze (de reclamespots van BJZ- Rotterdam en Pleegzorg) dat men liever wilde dat ik mijn toespraak na de pauze zou moeten houden. Ik ging akkoord.
- Tijdens de pauze werd mij gevraagd om mijn toespraak in te korten en de onaardige zaken over BJZ er uit te halen en dat ik maar 5 minuten zou krijgen...
-
Ik mocht mijn toespraak in 5 minuten afraffelen....

Amateurs

De reacties? GEEN: ik moest onmiddellijk de tafel voor het panel verlaten en mocht ook nog geen enkele vraag stellen.
Dhr. Meuwissen (Jeugdzorg Rotterdam) had het druk met mensen afpoeieren met 'individueel geval' en 'daar ga ik niet op in' en benadrukte hoe goed zijn 'professionals' zijn toen ik zachtjes 'amateurs' zei hoorde hij dat...  

Na afloop heb ik Meuwissen aangesproken op het amateurisme van 'indicaties zonder onderzoek' en zelfs 'expertise rapporten' van zijn medewerkers zonder kind of ouder gezien te hebben.  

Er was wel iemand die vroeg WAAROM ik weg moest van het panel... geen antwoord uiteraard...
(Mijn toespraak was letterlijk gelijk aan die hier gepubliceerd is.)

Na afloop kwamen er wél diverse ouders naar mij toe en vroegen zelfs waar ze tips / hulp konden vinden. Ik heb ze verwezen naar deze blog en 'Nico Mul's link'

Nico MulWat betreft het miljoen, het zit zo: In het kader van het project Bureaus Jeugdzorgen in de verschillende landen (zoals Oostenrijk, Nederland, Duitsland, België) versus. ouders van UHP kinderen, van de Turkse regering, heeft de minister van Buitenlandse zaken van Turkije een potje gemaakt met gelden. 


De Turkse commissies die in de diverse landen met dit Turkse regeringsproject te maken hebben, mogen bepalen waar dit geld in het betreffende land voor gebruikt wordt teneinde een oplossing te bewerkstelligen van de problemen. 

Deze commissie kijkt naar de betreffende aanvragende organisatie, of die adequaat is opgericht. Per project kan een organisatie die zich hiermee bezighoudt een beroep doen op een bedrag wat daarvoor nodig is.  

Het kan een klein bedrag zijn, het kan een groter bedrag zijn. Het kan gaan om bijeenkomsten die georganiseerd worden, maaltijden daarbij, administratie, materiaalkosten zoals drukwerk, materialen voor kinderopvang.

Deze subsidie is eenmalig en de uitgave ervan wordt gecontroleerd aan het einde van het jaar aan de hand van bonnetjes en bankoverschrijvingen. Ook wordt dan geëvalueerd hoe de processen zijn verlopen.


7 opmerkingen:

 1. Het zou veel beter zijn als Erdogan geld zou geven voor advocaten die ouders kunnen vertegenwoordigen in jeugdzorgzaken. En daarnaast, via hetzelfde advocatenkantoor gespecialiseerde maatschappelijk werkers die Turkse ouders helpen in het oerwoud aan ggz en andere (gezondheid en maatschappelijke) instellingen die ouders en kinderen echt kunnen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. VAN DE WAL IN DE SLOOT DUS....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zou zonde zijn van het geld en de kinderen als de Turkse overheid zou gaan samenwerken met het kindermishandelingsapparaat van Nederland. Het exporteren van immorele zaken, niet helpen maar beschuldigen, is een schande. Het helpt de kinderen niet, de ouders niet, en vult weer alleen maar zakken van foute hulpverleners.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Turkse hulpverleners die samenwerken met Nederlandse jeugdbeschermers zijn verraders. Beter is het om mensen, ouders en kinderen, echt te helpen en ze niet over de schutting van justitie te gooien met een OTS en UHP. Informele opvang is goud waard en beter dan het mensonwaardige pleegzorgsysteem van jeugdzorg. Voor je het weet heb je als pleeggezin ook een aantal Turkse kinderen in huis van liefdevolle ouders die alleen wat goede hulp nodig hadden maar justitie kregen waarna het een strijd en een stress is geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus JZ is erin geslaagd om de Turkse overheid in te palmen. Overigens kunnen Turkse ouders met hun uit huis geplaatste kinderen nog altijd naar Turkije vluchten. BJZ onderneemt geen pogingen om die kinderen terug te geleiden naar Nederland (vermoedelijk omdat de Turkse overheid hier niet aan meewerkt). Hier is onlangs nog een uitspraak over geweest terug te vinden op www.rechtspraak.nl.

  DM

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou als we die miljoen euro nou besteden aan het opblazen van al die jeugdzorgshit gebouwen waaronder niet te vergeten de Williamschrikkergroep als eerste dan zijn we der in 1x vanaf geen gelul opblazen die kinderhandelbureauen!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laten ze de Malieveld maar omdopen in Taksimplein,
  want Erdogan heeft vast wel wat tips hoe je de vrijheidslieverende burgerbevolking verder moet onderdrukken.

  BeantwoordenVerwijderen