zondag 5 mei 2013

Rookworst en kindermishandeling!

http://www.stichtingkog.info/pages/posts/de-secretaris-van-kog-koopt-niet-meer-bij-de-hema.568.php


De secretaris van KOG koopt niet meer bij de HEMA.

"HEMA. Het concern biedt sinds 9 maanden de cursus 'meldcode kindermishandeling' aan voor primair onderwijs. Meestal wordt de online training verkocht in een groot pakket van 30 verschillende cursussen," vertelt Helma van den Berg van de Hema Academie. In het pakket zit bijvoorbeeld 'Klassenmanagement', 'Social media', en 'Wat te doen bij ongelukken'. De bundel kost 50 euro per persoon, de meldcode-cursus 25 euro. En het loopt goed, zegt Van den Berg. "Bijna 1.300 mensen hebben de cursus gedaan en bijna iedereen heeft deze ook gehaald."

Maar heb je echt een opleiding nodig om met de meldcode te werken? Misschien wel. Het blijkt dat leraren die iets vermoeden, vaak niet weten wat ze met dat vermoeden moeten doen. En dan kan juist zo'n opleiding helpen. Dekker vertelt dat "uit onafhankelijk en wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beroepskrachten dankzij de cursus de procedures beter opvolgen, ze meer en betere vragen aan ouders en kinderen stellen en beter melden bij de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling."
(NRC van 3 mei 2013)Toelichting JzDh+

Stichting KOG is een stichting die opkomt voor de belangen van Kinderen, Ouders en Grootouders en geldt voor ons als 'bevriende organisatie' met vele jaren ervaring,.

De 'wet meldcode' houdt de verplichting in voor diverse instellingen als scholen, ziekenhuizen en anderen waar mogelijk 'mishandelde kinderen' kunnen komen om deze VERPLICHT te melden bij het AMK, met de bedoeling om zo veel mogelijk 'zorgsignalen' te verkrijgen. Hoe een wetenschapper als dr. H. Otgaar daar over denkt kan u nalezen in dit interview, dat eerder op Darkhorse verscheen.
Kindermishandeling is soms zo moeilijk vast te stellen, dat ik als arts het zelfs niet zou durven.  Er schijnen slecht 7 kinderartsen in Nederland te zijn die beschouwd kunnen worden als 'specialist kindermishandeling'. Treurig is dat de overheid middels dit soort 'cursussen' nu vele leraren en BJZ-medewerkers enz. wil omscholen tot 'specialist kindermishandeling'  Afgezien van het feit dat dit voor ons een illustratie is van de  'Heksenjacht op kinderen',  Dit soort cursussen is gewoonweg KWAKZALVERIJ ten top en getuigt wederom van gewoonweg het AMATEURISME in de jeugdzorgsector!

Nico Mul

5 opmerkingen:

 1. Waar moet je melden?
  "De secretaris van KOG koopt niet meer bij de HEMA.
  U straks ook niet meer. Laat dat maar even weten aan het hoofdkantoor van de HEMA:
  NDSM-straat 10 1033 SB Amsterdam."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb begrepen dat o.a. primair onderwijs meldt op basis van een niet pluis 'gevoel', terwijl de hele familie/jeugd-sector niet pluis is, ach ja (elite) parasieten hebben het zelf allemaal zo nodig ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://www.springest.nl/hema-academie/meldcode-kindermishandeling
  Het klopt dus.
  Reageren kan op het contactformulier van de HEMA
  http://www.hema.nl/klantenservice/contactformulier.aspx
  "Aan de HEMA:
  Geachte mevrouw, mijnheer,
  Tot mijn spijt verneem ik uit de media dat u basisscholen online training aanbiedt in de Meldcode Kindermishandeling.
  De meldcode maakt van alle kinderen risicokinderen. Daardoor raken steeds meer kinderen in de stress en raken ze hun ouders en familie kwijt op subjectieve gronden. Melden is geen hulp maar justitie. Melden bedreigt de veiligheid van kinderen en zou een allerlaatste redmiddel moeten zijn. De rapporten over misbruik en geweld in instellingen laten zien dat het risico in de jeugdzorg voor kinderen groter is dan thuis.
  Melden voorkomt dat mensen met elkaar praten en elkaar echt helpen.
  Melden vergroot het wantrouwen tussen ouders en scholen, je kind kan door een misverstand in grote problemen terecht komen.
  We willen u vragen om de training meldcode niet langer aan te bieden. Er zijn veel goede dingen die je voor kinderen kunt doen als bedrijf. Daar hoort het aanbieden van een training meldcode niet bij.
  Totdat u laat zien dat de training meldcode niet langer aangeboden wordt zal ik mensen waarschuwen niet bij uw bedrijf te kopen. En dat is jammer, de HEMA is een bedrijf dat goed bekend staat en goede producten verkoopt tegen betaalbare prijzen.
  Dat doe ik dan ook niet zo maar, maar omdat goede zorg voor kinderen bij mij voorop staat. En daar hoort de Meldcode niet bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn reactie naar de Hema:

  Geachte heer, mevrouw,
  Ik hoop dat u kinderen een warm hart toedraagt.
  Tot mijn grote schrik verneem ik dat u basisscholen online training aanbiedt in de Meldcode Kindermishandeling.
  De meldcode is bedoeld om mishandeling te signaleren en daarvan aangifte te doen bij AMK, wat onder Jeugdzorg Nederland valt. Helaas is deze meldcode onbetrouwbaar. Als je de meldcode met je gezonde verstand leest, besef je dat je overal kindermishandeling kunt zien. En dat is ook de bedoeling. De bedoeling van deze meldcode is niet om kinderen te helpen, maar om gezinnen over te leveren aan Jeugdzorg Nederland, die met het signaleren van kindermishandeling grof geld verdient. Of er nu werkelijk sprake is van mishandeling of niet, doet er niet toe. Zodra een gezin overgeleverd wordt aan jeugdzorg, begint een jarenlange nachtmerrie. Jeugdzorg Nederland is een miljarden business met 4 miljard euro omzet per jaar en Nederland is het land wat veruit op kop loopt met het aantal uithuisplaatsingen en niet meer terugplaatsen van kinderen. Niet omdat ouders het zo slecht doen, maar omdat Jeugdzorg zo werkt.
  Hoe betrouwbaar de meldcode is kunt u vanuit wetenschappelijke hoek lezen in: http://fpblog.nl/2012/12/11/de-meldcode/
  Hoe Jeugdzorg werkt en hoe gezinnen daarmee jarenlang in de knel komen kunt u o.a. lezen in: http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/2013/05/praktijk-van-jeugdzorg-1.html en vele andere artikelen op deze en andere sites.
  Als u werkelijk om kinderen geeft, levert u ze niet uit aan Jeugdzorg en verleent u hier ook geen medewerking aan d.m.v. het aanbieden van uw online training
  Onnodig te melden dat ik, zolang u deze cursus aanbiedt, geen klant meer zal zijn bij Hema.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als u werkelijk om kinderen geeft levert u ze niet uit aan een stelletje berookte worsten ... zoals bij het AMK !

  BeantwoordenVerwijderen