Ja, inderdaad, dat zou moeten.
Nu het failliet van Bureau Jeugdzorg nadert en dat onderbouwd is met het als het aan BJZ ligt, nu al in de doofpot liggende rapport van de Commissie Samson, waar de essentie van was: 'in Jeugdzorg 3x zo veel kans dat uw kind mishandeld wordt t.o.v. thuis' en 'seksueel misbruik is structureel aanwezig in de jeugdzorg', komt BJAA met een goed voorbeeld van hoe goed zij wel niet zijn: ze hebben één kind thuis kunnen laten en thuis begeleid met enige hulp (ik neem aan: voornamelijk dank zij de ouders…) en daar wordt een speciale middag over georganiseerd! Ook propageert men opeens '1 kind 1 plan'… dat heb ik eerder gehoord: dat was namelijk de bedoeling van de Wet op de Jeugdzorg 2005.
Ook zou vanaf 2005 de gezinsvoogd de 'hulp voor het kind/gezin coördineren' als 'regisseur van de hulp'. Nu wordt met een charme offensief BJZ gepromoot… zie eens HOE GOED WIJ ZIJN!
(Zie eerder de avond op 7-5-2013 van
Diversiteitsland!)
Het aantal uit huis plaatsingen zal ongetwijfeld in Amsterdam iets gedaald zijn, als zij dat zo zeggen, een feit is echter dat het aantal UHP landelijk maar liefst 8% gestegen is terwijl in de provincie Zeeland, dankzij Juvent jeugdhulp in samenwerking met prof. J. Hermanns (NIET BJZ dus!), het aantal UHP 50% gedaald is….
Hier de enthousiaste aankondiging van BJAA:
JzDh+ wil graag eens na deze enthousiaste aankondiging
van BJAA even enthousiaste reacties van ouders over dit BJAA zien!
Het e-adres is dus
BeantwoordenVerwijderen: communicatie@bjaa.nl
om u op te geven.
Het plaatje is een link om op te klikken, handig!
Het is op een donderdag, 13/6 a.s..
Vragen:
BeantwoordenVerwijderenIs 8% fors te noemen waar Jo Hermanns spreekt over 50% nu al in Zeeland, en dat het tot wsch. wel 75% kan oplopen?
Is dit eerder een schaamtevolle reclame van BJAA om toch iets nog te doen aan hun matige imago, vanwege de transit en het inkoopbeleid van de gemeente?
Ik zie zo voor me, hoe dat straks in zijn werk gaat bij de gemeente, uit ervaring toen ik vorig jaar 6 mnd een beroep op de wet WMO heb moeten doen na ziekenhuis opnamen.
BeantwoordenVerwijderenHet begint dat je je bij een AMBTENAAR mag gaan aanmelden, je verhaal doet, vervolgens krijg je een AANVRAAGFORMULIER toegestuurd, met allerlei stompzinnige vragen erin, zoals heeft uw een huurhuis, wie is je verhuurder. Bent uw in het bezit van een auto, hoe is de gezinssamenstelling, en tenslotte nog een kleine ruimte voor de hulpvraag. Vervolgens duurt het dan max 6 weken voor je antwoord krijgt. Dat waarschijnlijk zal bestaan uit een HUISBEZOEK door 2 AMBTENAREN, die vervolgens zullen vast stellen dat ze geen expertise hebben over het gevraagde, en zeggen je toe dat er een EXTERN advies zal worden ingewonnen. Een paar weken later word je dan gebeld door bureautje VAAG&CO, en word er een "DESKUNDIGE"in mijn geval een ergotherapeut, een afspraak gemaakt om op HUISBEZOEK te komen.Voor de zoveelste keer mag je dan je verhaal doen. DE "Deskundige"gaat alles op een rijtje zetten en bespreken met een ARTS(wie dat dan is weet je dan even niet, dat kan verschillen net wie er tijd heeft) Vervolgens komen ze tot de conclusie dat de hulp noodzakelijk of niet noodzakelijk is.................... afijn dan ben je 3 mnd verder, heb je talloze inbreuken op je privacy moeten ondergaan, zonder ooit 1 ECHTE deskundige gesproken te hebben. En degene die erover beslist uiteindelijk een ARTS"die zie jij niet!!
Maar afijn er zijn weer mensen die aan het werk worden gehouden en er ook een lekker salaris mee verdienen. Dat jij ook direct contact had kunnen opnemen met die arts met je hulpvraag, kan dan dus niet meer.
Nog meer mensen die zich met je gezin gaan bemoeien, die niet van enige kennis gespeend zijn.
Yvonne