donderdag 2 mei 2013

JEUGDZORG KOMT DE WIJKEN IN!Amsterdam gaat 500 'Ouder-Kind adviseurs' aanstellen om de wijken in te komen en u als ouders al 2 weken na de geboorte van uw kind verplicht te bezoeken (dit zónder rechterlijk bevel, bent u ze wél 'verplicht' om binnen te laten, doet u het niet, dan bent u 'zorgweigeraar' en krijgt u de Raad voor de Kinderbescherming op uw dak!) en daarna uw kinderen overal te volgen tot hun 18e... zie: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/03/de-ouder-kindadviseur-opereert-vanuit.html en klik ook eens op de links onder dit artikel!Rotterdam kan natuurlijk niet achterblijven: zij komen de wijken in. Op de website van bestuurders vonden wij het volgende artikel:

http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/jeugdhulp-rotterdam-in-wijken.9015434.lynkx 

van

Hier stond het bovenstaande artikel.  Wegens auteursrechten van de gemachtigden is dit hier verwijderd. Toch laat ik de opmerkingen hierbij staan:

Opmerkingen JzDh+: 

- Bij de samenstelling van dit hele plan, op geen enkele wijze ouders gehoord zijn en al helemaal niet ouders die met BJZ te maken hebben. Er is alleen overlegd tussen de jeugdzorg-sector.  

- Wederom wordt met een verhullend taalgebruik het gewoonweg amateurisme ( zie:http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/2013/05/jeugdzorg-een-en-al-amateurisme.html) van BJZ verbloemd.  

- Men gaat in 'team' s alle zorgen van ouders/kinderen bespreken. WIE van de teams heeft kinderen gezien/ gesproken dan wel onderzocht? Is 'team' het verhullend taalgebruik voor een roddelclubje, waar de 'signalen' besproken en versterkt worden tot 'grote zorgen'? Hoe zit het met de privacy van gezinnen als van alles in 'teams' besproken wordt waar ouders geen enkel zicht op hebben?  

- Men heeft het over de 'generalisten' van jeugdzorg, men maakt misbruik van het gegeven dat een 'orthopedagoog-generalist' een échte deskundige is van universitair niveau, die zowel thuis is op opvoedkundige vraagstukken als op kinderpsychologisch gebied en daarvoor een geregistreerde onderzoeksbevoegdheid heeft. De 'generalist' van BJZ is iemand met een dubieuze opleiding, zonder enige onderzoeksbevoegdheid! (De 'Sociale Huisarts', nu 'ouder-kind adviseur' van BJZ- Amsterdam komt opeens in mijn gedachten....)


- Op 31-maart 2013 was de grootste anti-BJZ demonstratie ooit.... Uit niets blijkt dat de gemeente Rotterdam naar ouders geluisterd heeft. Wanneer gaat de gemeente Rotterdam en BJZ aan ouders uitleggen hoe 'zorgvuldig BJZ werkt' en dat UHP nu eenmaal noodzakelijk is? (zoals 7-5-2013 in Amsterdam zal gaan gebeuren? (zie: http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/2013/04/jeugdzorg-werkt-zorgvuldig.html))  

Als er écht bezuinigd moet worden op jeugdzorg, is het zaak op de eerste plaats eens naar ouders te gaan luisteren, dan bij eenvoudige problemen hulp op vrijwilligersniveau dan wel hulp door een systeemtherapeut, in overleg met ouders en bij kind-gerelateerde problemen ouders en kinderen direct dan wel via de huisarts toegang geven tot de (kinder)psycholoog dan wel kinder- en jeugdpsychiater. Juist deze deskundigen worden door BJZ geweerd....  

Goede voorbeelden in deze zijn Noordwijk ('project 'alle hens aan dek'/ jeugdhulp via en met de huisartsen), Huisartsenpraktijk Eudokia te Enschede (jeugdhulp via en met huisarts, géén interventie van BJZ en géén risico op UHP) en niet te vergeten in Zeeland: jeugdhulp thuis van Juvent, begeleid door prof. J. Hermanns (totaal 50 % minder UHP en dit zónder BJZ!)

Ook over de 'Opvoedpoli' zijn ouders gemiddeld gezien zeer tevreden; hulp zonder BJZ en zonder UHP....Juist dit soort projecten staat kennelijk buiten het blikveld van politici en wethouders....  

Het moge duidelijk zijn: de jeugdzorgsector is niet van plan échte deskundigen direct in te zetten en weigert structureel met ouders te overleggen, maar maakt wél afspraken met de gemeenten om kinderen uit huis te plaatsen en jeugdzorg-instellingen, pleeggezinnen en 'gezinshuizen' van kinderen te voorzien,
             UW KINDEREN        wel te verstaan!


Drs. N.J.M.Mul 9 opmerkingen:

 1. De Taskforce 'kinderen terug naar huis'.
  Het lijkt me verstandig om in elke gemeente een Taskforce 'kinderen terug naar huis' aan te stellen. Kinderen die een half jaar uit huis geplaatst zijn onderzoeken, een second opinion, of er nog belemmeringen zijn waarom een kind niet thuis kan zijn. En dan niet op grond van kletsdossiertjes maar op grond van een gesprek met de ouders en met de kinderen. Daarna mag eventueel een dossier gelezen worden. Ook kan dan met de ouders afgesproken worden welke hulp nodig is. Zonder bemoeienis van buren, instellingen en wie ook. Alleen op aangeven van de ouders of de kinderen kan er dan nog iemand gesproken worden. De Taskforce, het kan om 1 ambtenaar gaan, legt het voor aan de kinderrechter en die hamert het af.
  Mij dunkt dat als je er al met een andere instelling inzit, kinderen terug naar huis, dat er heel veel kinderen gewoon weer naar huis kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of onderzoeken waarom jeugdzorg nog niets gedaan heeft aan onderzoek in het belang van het kind, end at aanmerken als institutionele kindermishandeling.

   Verwijderen
 2. En Home-Start Nico... Vrijwillgers die bij mensen thuis komen en op basis van vertrouwen en vriendschap er voor de gezinnen zijn. Helpen bij de hulpvraag. Vaak is de hulpvraag maar een tipje van meerdere probleempjes, maar deze worden door het vertrouwen ook aangepakt. Home-Start is voor het gezin geheel gratis en het gezin blijft de regie houden. Verwijzing kan door een consultatiebureau, huisarts, andere arts, eigen aanmelding... etc. Kijk maar eens op www.home-start.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waarom hoor je er niks over op tv en lees je er niks over in de krant ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaren geleden heb ik een orienterend gesprek gehad met Home Start. Mijn doel was om te kijken of ik daar kon werken als vrijwilliger (achtergrond maatschappelijk werk, staatsgediplomeerd, met veel ervaring). Toen ik daar mijn kritiek op BJZ uitte, op een beleefde manier, meende men dat ik dan toch beter niet bij Home Start kon komen werken omdat zij.....samen werkten met BJZ.........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. home start is idd een onderdeel van bjz. Zo leerde ik op het HBO voor maatschappelijk werk en dienstverlening! En wat betreft de taskforce....in America bestaat dit al en is opgericht door vrijwilligers en draaien volledig op sponsoring. Ze hebben na vier jaar een hoger aanzien bij de rechters daar dan de jeugdhulpverlening. Ik sta vooraan om zo'n organisatie in Nederland op te richten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Home-Start heeft NIETS met BJZ te maken. Zie hun website.
   Nico Mul (gecertificeerd (ex) Home-Start-vrijwilliger)

   Verwijderen
 6. De cultuur is zo verziekt dat als je echt iets wil verbeteren, je er snel uitgewerkt wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Advocaat uit ambt gezet na uitspraak: 'gezinsvoogdes moet worden opgeknoopt en gevierendeeld'

  DEN BOSCH - Een advocaat uit het zuiden van het land die zei dat een gezinsvoogdes 'aan de hoogste boom moest worden opgeknoopt en gevierendeeld', is door de tuchtrechter in Den Bosch uit zijn beroep gezet, oftewel geschrapt van het tableau.

  De advocaat had de vrouw ook nog vergeleken met een nazi, omdat ze had gezegd dat ze slechts had gedaan wat volgens de wet haar taak is.

  Niet de eerste belediging
  De man had al eerder straf gekregen omdat hij iemand had beledigd. Volgens de tuchtrechter ziet de advocaat de ernst van zijn uitspraak niet in en heeft hij ook van een vorige keer niets geleerd. Daarom greep hij nu naar de zwaarste straf in het tuchtrecht voor advocaten.

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/185662982/Advocaat+uit+ambt+gezet+na+uitspraak+gezinsvoogdes+moet+worden+opgeknoopt+en+gevierendeeld.aspx

  BeantwoordenVerwijderen