dinsdag 28 januari 2014

PRAKTIJK VAN JEUGDZORG: VERKRACHTING

Verkrachting is een van de verschrikkelijkste zaken die een mens een mens kan aandoen. Des te erger als dit een jong meisje van 7 jaar overkomt…. DRAMATISCH voor op de eerste plaats haar jonge leven: in één keer verwoest en voor haar ouders. Bij deze dus mijn oprechte medeleven met dit kind, haar liefhebbende ouders en familie.

Mij werd gevraagd dit schokkende bericht te 'liken'.  Dit heb ik niet gedaan, om bovenstaande reden.

Hier de noodkreet, die ik hier op verzoek van moeder met u deel (bron: facebook):

7 JARIGE MEISJE IS VERKRACHT ONDER TOEZICHT VAN KINDERBERSCHERMING NIEUWEGEIN. 

Al 5 jaar is mij dochtertje onder toezicht van kinderbescherming (BJZ) Nieuwegein. Ze is nu 7 jaar oud. Op 13 januari 2014 heb ik een brief ontvangen dat ik op gesprek moest komen. Daar in stond dat er een vervelende situatie speelt rondom m'n dochtertje. Dezelfde dag heb ik te horen gekregen dat m'n dochtertje is verkracht door een jongen van 14. dit gaat al 3 maanden lang zo door, binnen die 3 maanden hebben ze alles voor mij verzwegen. Elke keer als ik naar haar toe moest gaan op bezoek werd er elke keer een andere leugen verteld zoals: dat ze heel erg ziek is, buikpijn heeft, overgeeft enzovoort. Ik mocht mijn dochtertje dus 3 maanden niet zien, toen ik te horen kreeg dat ze is verkracht door een jongen van 14 die ook samen met haar in dezelfde pleeggezin woont, was het een hele grote klap in m'n leven. Ik voelde me radeloos. Nog steeds verbergen ze dingen over mijn dochtertje, dit is voor hun een hele normale zaak.
Ik heb ze zelfs onder bedreiging genomen, zodat ik mijn dochtertje kon zien, na de bedreiging mocht ik mijn dochtertje een half uurtje zien. En toen ik daar aan kwam vertelden mij dochtertje aan mij wat er is gebeurt, Ze zei: MAMA IK MOET JE WAT VERTELLEN, HET DOET ZO PIJN! EEN GROTE JONGEN HEEFT MIJ HEEL VEEL PIJN GEDAAN. dit zat mijn dochtertje huilende te vertellen aan mij. En toen vroeg haar oom aan haar, Leontina wil je bij je moeder gaan wonen? en toen zei mij dochtertje :JA DAT WIL IK HEEL GRAAG , ALS IK KON WEG LOPEN ZOU IK DAT DOEN MAAR DE DEUREN ZITTEN ALTIJD OP SLOT, EN ALS IK VAN DE RAAM GA SPRINGEN DAN GA IK DOOD MAMA. Ik heb mijn dochtertje nog nooit zo verwaarloosd gezien, dit is hart verscheurend!! Dank u voor het lezen van mijn verhaal.

a.u.b deel dit met iedereen, want het is hart verscheurend om je dochtertje zo te zien! 


Met vriendelijke groet MOEDER.

Enige opmerkingen: Ik heb zelf enige kleine taal- en typefouten verbeterd. Afgezien daarvan is het gewoonweg dramatisch wat hier staat en de houding van jeugdzorg: steeds zaken verzwijgen voor ouders, de omgang tussen kind en ouders dwarsbomen/ verminderen en vooral NIET het kind alleen laten praten met ouders: 'kinderen en dronken mensen spreken de waarheid'… Voor dat laatste is jeugdzorg juist allergisch….

'Jeugdzorg'

Hoe verschrikkelijk bovenstaande ook is, het verbaast mij eigenlijk niets.  De trouwe lezer over jeugdzorg heeft ongetwijfeld al kennis gemaakt met het 'Rapport Samson' (zie ook mijn commentaar bij dit artikel!), waaruit gewoonweg te lezen is 'seksueel misbruik is structureel in de jeugdzorg'. Ook aardig is dit Rapport van de Universiteit van Leiden dat een nog schokkender beeld van 'jeugdzorg' geeft.

Vele keren heb ik ouders gehoord over misbruik van hun kinderen in pleeggezinnen of instellingen. Ouders worden meestal afgepoeierd met beschuldigingen alsof de ouders te bezorgd zijn of, dat de illusie gewekt wordt dat misbruik bij ouders zelf gebeurd is, en wat ik recentelijk hoorde, 'het pleeggezin is Christelijk, dus seksueel misbruik komt daar niet voor'. Grotere onzin is nauwelijks denkbaar, maar BJZ zegt het….

De vragen

-         Was de thuissituatie van het kind zodanig slecht dat het kind écht uit huis geplaatst moest worden?
-         Was hulp in het gezin van het kind niet mogelijk geweest?
-         Wat was het waarheidsgehalte van de 'indicatie tot uit huis plaatsing'?
-         Waaruit bestond de 'hulp' voor het kind?
-         Wie heeft dit pleeggezin aanbevolen / gescreend?

Het excuus

In de loop der jaren zijn er al enige drama's breeduit in de media geweest over de 'successen' van jeugdzorg. Er zal ook hier weer een rapport gemaakt worden met, ik zal maar alvast de bekende dooddoeners van jeugdzorg op een rijtje zetten:
-         Er is een inschattingsfout gemaakt.
-         Wij konden dit niet voorspellen.
-         De gezinsvoogd heeft de risico-inventarisatie gemaakt en daar waren geen verontrustende signalen opgevallen.
-         Er is naast elkaar gewerkt.
-         Foutje in de communicatie.
-         Wij kunnen niet ieder risico voorzien 
(en vele andere drogredenen over het falen van jeugdzorg) 

Ondertussen….

Omwille van hun baanbehoud staan op 22-januari 2014 maar liefst ca. 1000 BJZ-medewerkers / gezinsvoogden / save-werkers en O&K-adviseurs te demonstreren in Den Haag, daarbij om het hards roepend hoe belangrijk zij zijn….
Hoe erg als ze niet meer door kunnen gaan met het ruïneren van kinderen en gezinnen te gronde richten….


TRIESTE CONCLUSIE

Jeugdzorg-medewerkers kunnen op geen enkele wijze enige veiligheid van een kind garanderen. Juist omwille van het feit dat kans op misbruik bij UHP maar liefst meer dan 100 x zo hoog is dan de kans daarop in het eigen gezin is het misschien eens zaak om serieus te denken op een algehele opheffing van BJZ en consorten, juist omwille van de VEILIGHEID van KINDEREN!

(Zouden gemeenteambtenaren die de transitie jeugdzorg voorbereiden dit ook inzien?)

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)

Nico Mul

meldpuntjeugdzorg@gmail.com


12 opmerkingen:

 1. Hartverscheurend weer. Zo zie je maar hoe 'veilig' kinderen zijn onder jeugdzorg.

  En hoe medewerkers het ook nog lopen af te dekken.
  Het meisje drie maanden ieder contact met haar moeder ontzeggen, door wat ze kan onthullen.
  Terwijl steun en liefde juist zo belangrijk is na een traumatische gebeurtenis.
  Inderdaad, zo'n verhaal moet bekend worden en de medewerkers moeten worden aangepakt.

  Laat dat meisje naar huis gaan, zodat ze eindelijk een normaal leven kan gaan leiden en bij kan komen van de pijn en ellende.
  Ze hoort bij haar moeder, niet bij zo'n liefdeloze en gore instelling als jeugdzorg.

  Groetjes,
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik spreek ook uit ervaring; kind herhaaldelijk mishandeld door andere kinderen en een klinisch neuropsycholoog (mishandeling via psyche) in jeugdzorg instelling te Breda. Je doet er alles aan om je kind uit die helse wereld te krijgen, ze schreeuwen om naar ouders terug te keren. Maar het is de rechter die door leugens van de Raad en BJZ opsluiting, verwaarlozing, misbruik en mishandeling nodig acht voor het welzijn van, of het smerige trucje; in het belang van het kind. Die rechters moesten eens een jaar opgesloten worden in die instellingen met dominee's, pastoortjes of kardinalen. Die zijn eigenlijk gek op kleine jongens ... hm. Stop die hele meut van Den Haag er ook tussen, belachelijk al dat geschreeuw van Rutte over homo haat in Rusland, de homo's in NL zijn niet beter af hoor MP Rutte.

  Is er een politicus die net als wij vindt dat kinderen bij hun liefhebbende ouder(s) moeten zijn en opgroeien? Ik ken er geen. Wel? Waarom onderneemt die niets? Op elke ambtenaar rust een bonus voor extra werk, u mag zelf raden wat dat is. Ondertussen moeten onze kinderen lijden onder gezag van malloten gekleed in zwart witte jurkjes. Krijg een Schots gevoel van, zouden er kinderen verscholen zitten onder die jurkjes trekkend aan de klokken, ja smerig hè? Wat zij met onze kinderen doen en laten doen is nog smeriger!


  Moeder van dochter:
  Ik deel met u uw gevoelens en de angsten van uw kind. Ik heb meerdere malen te horen gekregen van ouderondersteuners waaronder dhr. Mul, oud-rechters en artsen dat het gaat om hulp en ondersteuning. Zodra blijkt dat BJZ dit niet kan bieden (ze hebben niet eens de bevoegdheden daartoe) dan dient de OTS opgeheven te worden door de kinderrechter, maar ja die zijn vaak net zo erg of zelfs erger dan BJZ. In ons geval herhaalden wij dat onze kind mishandeld werd en er geen hulp werd geboden, de zittingsvertegenwoordiger beaamde dat zij geen hulp of ondersteuning konden bieden, de rechter verzon ter plekke zelf een leugen om de OTS niet op te heffen, in hoger beroep nog wel!

  Huichelaars zijn het!
  Ik wens u veel sterkte en uw kind alle kracht zodat uw beider wensen tot hereniging uit mag komen weldra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor het plaatsen van dit afschuwelijke verhaal, waarvan er helaas nog veel meer zijn. Hoe meer openheid, hoe meer men jeugdzorg gaat mijden. Veel sterkte voor moeder en kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreselijk!, al die instanties opdoekken. De tranen springen in mijn ogen, en ik heb over mijn hele lichaam kippevel van deze verhalen. Het word tijd dat die arrogante instelling word opgeheven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe mijn best, zie de laatste regel onder ieder artikel en ik steun dan ook de visie van die zo mooi zei: 'BJZ moeten ze het fundament niet alleen afbreken, maar OPBLAZEN' (zie de video van politiek Café zout: http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/2013/05/prem-radhakishun-en-nine-kooiman-sp-in.html / video op 2.07.30)
   Nico Mul

   Verwijderen
 5. Jeugdzorg (is geen 'zorg' maar....): ziek:
  http://www.hartvannederland.nl/nederland/2012/weinig-vertrouwen-in-jeugdzorg/
  (n.a.v. comm. Samson).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De seksuele praktijk van Jeugdzorg:
   http://www.youtube.com/watch?v=OKelzO3eiMM&list=UUaUR5EX-N7KX5XkOT5hg9aw

   Dat is nog eens wat, met Samson aan het eind van die YouTube.

   Verwijderen
 6. Zelfs als men geen gezag heeft over diens kind onder toezicht kent de wet nog deze tekst:
  "BW1:377c: Artikel 377c: lid...
  1.Onverminderd het bepaalde in artikel 377b van dit boek (BW1) wordt de niet met het gezag belaste ouder desgevraagd door derden die beroepshalve beschikken over informatie inzake belangrijke feiten en omstandigheden die de persoon van het kind of diens verzorging en opvoeding betreffen, daarvan op de hoogte gesteld, tenzij die derde de informatie niet op gelijke wijze zou verschaffen aan degene die met het gezag over het kind is belast dan wel bij wie het kind zijn gewone verblijfplaats heeft, of het belang van het kind zich tegen het verschaffen van informatie verzet.
  2.Indien de informatie is geweigerd, kan de rechter op verzoek van de in het eerste lid van dit artikel bedoelde ouder bepalen dat de informatie op de door hem aan te geven wijze moet worden verstrekt. De rechter wijst het verzoek in ieder geval af, indien het belang van het kind zich tegen het verschaffen van de informatie verzet."

  Zo mogen we ons bij Jeugdzorg afvragen:
  Is ziekte of verkrachting geen belangrijk 'feit'?
  Is de duur en frequentie van contact met eigen familie voldoende gewaarborgd met een half uurtje per zoveel weken?--Neen! In een half uurtje is het kind nog wennende, en leert zo diens afkomst niet goed genoeg voor latere behoefte (=identiteitsfase)!
  Is het kind in zo'n pleeggezin 'veiliger' dan waarvoor het gescheiden werd van de ouders (gezien het gestelde in BW1:254, lid 1 en BW1:261)///--Neen! Het kind voelt zich in een vreemd pleeggezin onveilig, soms wel 5 jaren lang als het goed gaat, zonder traumatische dwangervaringen, en ontwikkelt zich daar slechts matig.
  OTS en zeker UHP is geen zorg, is geen therapie, en er moet dus sprake zijn van diagnostiek en therapie dat past!
  Dat verwachten we bij zorg, maar Jeugdzorg is geen zorg maar gezinsmanagement, gezinsregie, van laag allooi. Niet medisch!
  Men dient de termijnen in acht te nemen en dus snel naar de rechter te stappen met goede motivering!
  TS

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Eerste Kamer gaat begin februari 2014 beslissen over de a.s. Jeugdwet, waarin deze misstanden nog beter kunnen worden afgeschermd van de ouders.
  http://media.leidenuniv.nl/legacy/prevalentie-seksueel-misbruik-in-de-nederlandse-jeugdzorg.pdf
  Ouders kunnen nog een mail sturen naar deze Eerste Kamer over het belang van diagnostiek boven beweringen van deze laaggeschoolden in BJZ/AMK.
  http://www.eerstekamer.nl/contact_opnemen
  Spoed t.g.v. uw kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben het mee eens dat kinderrechters afgeschaft dienen te worden, zij zijn diegene die al dat leed op hun geweten hebben. Den Haag moet daar maar eens over buigen. Eerste kamer blijven mailen hierover, vaak helpt dat. Ongelooflijk dat deze helse praktijken toegejuicht worden door de regering en rechters. Schamen ze zich nog niet genoeg dan?

  Voor u meneer Mul wil ik mijn complimenten uiten voor uw berichten die daadwerkelijk om de wanpraktijken in en om de jeugdzorg gaat. U bent weliswaar geen praktiserende arts meer maar vanuit uw medische achtergrond, persoonlijke er(aan)varingen en ook de juridische moet ik zeggen dat uw acties en gerichte onderwerpen mij erg aanspreken. Een schoon geweten zal zich nooit hoeven te bewijzen maar zoekt ze wel om helderheid te creëren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hallo allemaal. ik ben een vader 37 jaar. en als jullie willen weten hoe het nu echt zit, dan kan ik nog wel een boekje open doen over jeugdzorg. het is een vies smerig astutieus congclomeraat waar je echt heel, maar dan ook heel erg voor moet uitkijken. ik ben op dit moment verwikkeld geraakt in een strijd om het welzijn van mijn vriendin en mijn zoontje. ze proberen op allerlei mogelijke manieren onder het geraffineerde systeem uit te komen die ze er al jaren handhaven , puur en alleen om geld,geld en nog eens geld en mensen we kunnen dit niet meer laten doorgaan. de geslepen sluwheid die ze er op na houden. dingen verdraaien kei hard liegen en mensen kapot maken. mijn gezin is door het machtsmisbruik uit elkaar gescheurd door middel van chantage, bedreigingen en nogmaals leugenachtige rapporten. en wat nog het ergste is. dat ze allerlei informatie opvragen om het zo ver te kunnen krijgen allerlei instantie,s werken er aan mee om die honden hun gang te laten gaan. ik laat het er niet meer bij zitten het is te erg hoe ze op een psychische manier mensen kapot maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mijn dochter is toen in 2012 juni sekueel misbruik door een medebewonner in belfeld wsg deed nicks moeder zei wsg kon aan gifte doe moeder deed aangifte maar voogd wsg deed liegen tegen zedepolitie zei dat mijn dochter niet met de zedepolitie wou prattenmaar mijn dochter wou wel pratten maar mog van voogd niet pratten met zedepolitie mijn dochter was toen 13 jaar en moeder had nicks te zegen wandt wsg voogd had moeder het ouderlijke gezag afgenomen dus moeder kon nicks doen maar moeder heeft ook in de telegraaf gestaan mijn dochter was toen 13 jaar ook werdt mijn dochter getwongen om de prikpil te hallen bij de huis arts ,huis arts wist dat mijn dochter de prikpil niet wou nog werd de prikpil gezet en dat noemen wsg voogd en instelling en de huis arts in het belang van het kind maar dat is niet in het belang van het kind

  BeantwoordenVerwijderen