vrijdag 28 november 2014

De 'zaak Ilja', een voorlopig einde!

Ca. 2,5 jaar geleden werden op een mensonterende wijze 2 kinderen uit huis geplaatst. Hier een documentaire. De reden was 'er wordt te veel Russisch gesproken thuis'.  De moeder in kwestie, tevens moeder van Ilja werd o.a. gekwalificeerd als incapabel, ondanks het feit dat haar oudste zoon Ilja, alleen opgevoed door zijn moeder, VWO gehaald heeft, alcohol en drugsvrij is, geen strafblad heeft en een keurig nette correcte verschijning is en  ook nog meerdere talen spreekt!
Deze Ilja heeft het opgenomen voor zijn broer / zusje die weggerukt werden van het vertrouwde thuis.

Wat er volgde was te schandalig voor woorden: tot 2 maal toe kreeg moeder in hoger beroep gelijk en zouden de kinderen thuis komen: 1 dag na de uitspraak begon BJZ / Leger des Heils opnieuw bij een lagere rechter en dat werd door rechters geaccepteerd. Normale mensen moeten als ze het niet met een Hof-arrest eens zijn in cassatie bij de Hoge Raad, jeugdzorg gaat als vorm van hoger beroep weer terug naar de gewone rechter, dat 'mag' en kan in Nederland.

Zowel Jeugdzorg-Darkhorse als ikzelf hebben diverse malen gepubliceerd over deze zaak. Ik haal enige artikel aan:

Ilja steunde zijn moeder volledig, hij diende zelfs klachten in over de NL-jeugdzorg bij het Europese Parlement.  Hier de hoorzitting, waar Ilja het woord kreeg. Luister vooral naar de NL-vertegenwoordiger, die de zaak dermate onbelangrijk vond, dat hij zich niet had voorbereid!

Hier sla ik een aantal rechtszaken en procedures over, maar uiteindelijk komt de zaak voor de zoveelste keer bij een kinderrechter en beslist de rechter dat er een NIFP-onderzoek moet komen door onafhankelijke deskundigen.  Er komt een rapport: VERNIETIGEND voor het Leger des Heils (was inmiddels tot gezinsvoogdij-instelling benoemd): de kinderen zouden naar normaal onderwijs kunnen, geen enkele zorg over moeder en haar opvoedingskwaliteiten, geen zorgen bij de kinderen  enz enz….
Er volgt nog een zitting bij die rechter. Het LdH probeert nog te bepleiten dat er een 'geleidelijk terugkeertraject' volgt, omdat de kinderen vriendjes in de jeugdzorg-instelling (Entrea)  hebben.  Ook probeert het LdH ook nog te bewerken dat moeder nooit meer procedures tegen het leger des Heils Jeugdzorg zou mogen voeren.  Al die eisen werden afgewezen.  De kinderen komen THUIS op zondag 23-11-2014  FEEST dus en een gemeende FELICITATIE voor dit gezin

 met groot compliment voor de inzet van Ilja: nooit eerder zag ik een broer het zo opnemen voor zijn broer/zus en moeder!

De Engelse Telegraph besteedde er zelfs aandacht aan!

Het resultaat van deze  'jeugdzorg'

32 maanden zijn 2 kinderen, met politiegeweld, weggerukt van hun familie. Een van de 2 is, volledig overbodig,  in het speciaal onderwijs geplaatst, maar sinds afgelopen maandag 24-11 weer op een normale basisschool. Dit is het menselijke drama.

Het kostenplaatje 'jeugdzorg'

2 x 32 x 30 x 123 € = 236160 €
(Volgens Tweede Kamerlid Voordewind in 2012 kost één kind in Jz 123 €/ kind / dag)

Hierbij opgeteld:
- salarissen rechters
- kosten advocaten
- reiskosten om kinderen te bezoeken
- kosten om kinderen te begeleiden tot weer een normaal gezinsleven door de opgelopen trauma's.

Kortom: ik durf hier te schatten dat er ca. 240.000 € maatschappelijk kapitaal ronduit vernietigd is onder het mom van 'jeugdzorg'. 

Het ligt in de rede dat de familie een claim gaat indienen bij de instantie die de gewoonweg leugens geproduceerd heeft om de kinderen dit aan te doen: BJZ en Leger des Heils.  De 'waarheidsvinding' was ver te zoeken. Hetgeen de deskundige van het NIFP in september 2014 vond, had ook een deskundige in 2012 kunnen zien, maar jeugdzorg doet gewoonweg niet aan waarheidsvinding maar werkt met 'onderbuiksgevoelens', 'indrukken' en 'meldingen' maar deskundigen? HO MAAR….

In 2015?

Ik hoop dat dank zij dit dramatische verhaal gemeenteraadsleden wakker worden als ze in 2015 gewoon met BJZ, WSG, SGJ en LdH J&R (enz.) verder gaan om 'jeugdzorg' te leveren….een echte deskundige verdient zichzelf ruimschoots terug: beter één echt onderzoek van 2000 € dan voor 200.000 € het schip in…

Mijn medelijden gaat uit naar de heilsoldaten die in alle onschuld staan te collecteren…. Weten zij wel wat hun organisatie doet en kennen zij ook het mega-grote paleis van de 'Salvation Army' in New York… 

het geld kan kennelijk niet op…(een verklaring voor deze rijkdom: zie het artikel over het jagen op erfenissen, o.a. door het LdH /AD 29-102014)Ik zal met plezier Ilja en zij familie ondersteunen waar ik kan bij mogelijke schadeprocedures  als materiële goedmaking voor een niet te becijferen menselijk leed.


Nico Mul

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)Update 06-05-2015

Een artikel op de website GeenStijl  geeft een aardig beeld over hoe de tweeling zich aan het herstellen is!!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten