vrijdag 31 augustus 2018

Belasting verhoging voor 'Jeugdzorg'?

Nu Prinsjesdag weer in zicht komt gaan weer allerlei partijen actievoeren om meer geld te krijgen voor hun beroepsgroep. Wederom is ook de jeugdzorgsector in het geweer:
maandag 3-9 gaat de sector actievoeren om meer geld te krijgen wegens hun grote werkdruk en 'vele taken'. Als inzet gebruiken ze de 'ernstig bedreigde kinderen' en doet men alsof een ramp zou uitbreken als de jeugdzorgsector er niet zou zijn.
Zie hier een voorbeeld van de aankondiging van hun acties in de Nationale Zorggids

Geschiedenis

Voor degenen die niet bekend zijn met jeugdzorg is het aardig om een klein stukje recente jeugdzorggeschiedenis hier weer te geven.
Vanaf de 'Wet op de Jeugdzorg 2005' was de jeugdzorg de verantwoording van provincies en bestonden er 15 grote Stichtingen Bureau Jeugdzorg (1 per provincie en 3 grootstedelijke St. BJZ)
Deze BJZ waren eerder gevreesd dan geliefd, zo stonden ze bekend om hun ondeskundigheid, het aaneenrijgen van 'onderbuikgevoelens' en 'indrukken' tot 'feiten', het ronduit negeren en schofferen van ouders en vooral het aansturen op uit huisplaatsingen van kinderen. Menig gezin is geruïneerd door het toedoen van 'jeugdzorg'. Menig officieel rapport (zie bijvoorbeeld 'Is de zorg gegrond?' van de N.O. 13-12-2013) is geschreven over dit falen van BJZ en ze zouden ook professioneler gaan worden. Per 1-1-2015 zou de Jeugdzorg echter naar de Gemeenten gaan, helaas met iets minder geld dan dat alle BJZ gezamenlijk kregen. In feite een verkapte bezuiniging.

Na 1-1-2015

Men zou denken dat gemeenten eens schoonschip zouden gaan maken en nieuwe benaderingswijzen gaan hanteren. Zo was dit een uitgelezen kans om bijvoorbeeld:
 1. Naar ouders te gaan luisteren.
 2. Oude gevallen van, langdurige, uit huisplaatsingen eens tegen het licht te houden en de vraag te stellen: 'kunnen de kinderen weer naar huis,m desnoods met hulp thuis?'.
 3. Ouders eenvoudige hulp thuis te gaan bieden die toereikend is om gezinnen in stand te houden.

Het volgende gebeurde:

Gemeenten luisterden niet naar ouders, veelal wordt ronduit geweigerd om ouders te aanhoren over jeugdzorgzaken (ondanks de wettelijke verplichting daartoe!). Gemeenten gingen in gesprek met de jeugdzorgaanbieders, die veelal de bekenden waren en het voormalige BJZ, maar dan nu onder andere namen als 'Save-werkers' en 'Veilig Thuis' enz. enz. een geweldige creativiteit van frivole namen kwam tot uiting.
'Thuis-teams' dan wel 'beschermingstafels' werden ingesteld, waarbij overlegd wordt over de 'zorgen' over kinderen aan de hand van meldingen en signalen. Zo'n signaal kan slechts één telefoontje van een buur of kwaadwillende ex-partner zijn, maar alles wordt consequent uitvergroot en opgeblazen. Het resultaat: het aantal uit huisplaatsingen en de drang c.q. dwangzorg namen proporties aan die eerder te beschrijven zijn met termen als 'tirannie' (zie proefschrift van Dr. R. Clarijs: 'De Tiranie van de Jeugdzorg' ) en terreur.

Ondertussen werd weer een nieuwe 'ziekte' ontdekt door jeugdzorg waar men zich naar hartenlust op kan uitleven: de PCF (Pedeatric Condition Falsification), ook wel 'Münchausen by Proxy' genoemd: het willens en wetens ziek maken van kinderen door de ouders. Volgens deskundigen als hoogleraren kindergeneeskunde kwam dit misschien in 1 loopbaan als hoogleraar misschien 3x voor...ca. 8 (= aantal medische faculteiten) hoogleraren kindergeneeskunde dus ca. 32 x in 30 jaar, dus 1 x per jaar voorkomen. Veilig Thuis is de mening toegedaan dat dit maar liefst 600 x per jaar zou moeten voorkomen.... De heksenjacht, beter gezegd kinderjacht kan beginnen...
Eerdere jachten van de Jeugdzorg-industrie waren:
 • 'Niet leerbare ouders' (1998-2010)
 • 'Borderline moeders' (2000-2010)
 • 'ADHD' (1998-2013)
 • 'Vechtscheiding' (2012-heden)
 • 'Mishandeling' (2005-heden) De term 'mishandeling' werd steeds opgerekt. Nu geldt zelfs een ernstige verbale reprimande door ouders als zodanig.....

De jaartallen in bovenstaande zijn niet exact, slechts benaderingen.

Het resultaat is in ieder geval het zelfde gebleven: de jachten van de jeugdzorg-industrie kosten veel geld en hebben geleid tot vele extra uit huisplaatsingen en extra geld voor de JZ-industrie. Bedenk hierbij dat als de rechter een Onder Toezichtstelling dan wel een UHP uitspreekt dat de geldstroom voor JZ veilig gesteld is: na uitspraak van een rechter MOETEN gemeenten blijven betalen, maar hebben daarbij niets in te brengen en geen verdere invloed meer!
De 'eenvoudige hulp thuis' dan? Het weer aansturen en begeleiden naar thuisplaatsing van uit huis geplaatste kinderen? Uiteraard: daar was geen geld en mankracht voor en een thuisplaatsing betekende (en betekent nog steeds) een einde aan de inkomstenbron van Jeugdzorg!

Nu wéér 'méér geld'???

Méér geld zou volgens mij een beloning zijn voor gewoonweg falend handelen. Het zou een compleet ander verhaal worden als de beloning eens gekoppeld zou worden aan een tevredenheids-onderzoek of een resultaat.
Hierbij doel ik niet een resultaat zoals de Inspectie Jeugdzorg dat graag ziet: alle procedures gevolgd? Formulieren juist ingevuld? Dan is het goed.. Neen, met resultaat bedoel ik echt resultaat dus EERST:

 1. Voldoende tevreden ouders over de werkelijk geboden hulp die gevraagd werd!
 2. Voldoende thuisplaatsingen van UHP kinderen.
 3. Begeleiding van ouders om kinderen weer thuis te krijgen.

Alle 3 de items gebeuren gewoonweg niet, zie daarvoor de horden ontevreden ouders over 'jeugdzorg'.

DAAROM:

GELDKRAAN voor 'jeugdzorg' DICHT!!!

Het is gewoonweg van de gekke dat een steeds maar weer falende industrie steeds maar weer meer geld krijgt en niet wordt afgerekend op hun resultaten!


Overigens: als men meer geld toezegt voor de JZ-industrie komt dit ten laste van de Gemeentelijke Belastingen... die zullen dan weer verhoogd worden! U mag als ouders zelf betalen voor de ruïnering van uw gezin en de terreur op uw huishouden middels 'drang en dwangzorg' …..

Wanneer gaan ouders eens demonstreren tegen de ongebreidelde geldzucht van de jeugdzorgindustrie die klakkeloos hun kinderen gebruiken als geld opleverend middel?

Nico MulCeterum censeo BJZ / 'Veilig Thuis' esse delendam (naar Cato Maior)

3 opmerkingen:

 1. Met implementatie van moderne wetenschap (D.Weinberger, 2018; U.Gresser, 2015; e.d.) zou de 'jeugdzorg' veel vaker stress en ACE kunnen vermijden door ouders tijdiger goed en breed (met alternatieven om tot een keuze te komen) voor te lichten en kinderen thuis te houden of naar huis terug te plaatsen, en waar nodig via echte diagnostiek (dus uitbesteden aan een arts) een meest optimaal hulptraject te bieden. Daardoor hoeven jeugdzorgwerkers veel minder te doen met meer eer van hun werk, m.n. het kind en gezin geen stress aanjagen met foute dwangzorg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stress vermijden ?
   Rapporten overtikken met de type fouten aan toe
   mensen beschuldigen zonder bewijzen en blijven beschuldigen na meerdere malen rechters er genoeg van hadden
   2 brieven van de politie geen huiselijk geweld toch blijven schrijven in de rapporten
   Valse handtekeningen zetten
   iemand ziekte,s aanmeten zeggen je hulp biedt en enigste je biedt is ellende en leugens
   artsen liegen net zo hard! die begon zelfs met de persoon verwisseling...dat is nog het mooiste
   Ook de corrupte rechtbanken moeten aangepakt worden die zijn nog het ergste!
   ik moet het doen met de stukken die ik voor me heb...
   ik zou zeggen kind terug en kappen dan maar nee geld dat is het grote belang van het zogenaamde geldkraantje waar een rechtbank lekker van mee snoept die zien je liever zo vaak mogelijk tot je je kind kwijt bent nooit meer ziet en nog kan betalen ook als je echt leeg bent bijna dood ben je bedankt
   dat noemen ze (hulp),kindje 5 jaar niet gezien stuurt BJZ je de rekening van de vakantie a 750 euro ze hebben je kind mee op vakantie genomen voogd al jaren kwijt zelf niks te eten door alle ellende nee leer mij ze kennen!
   En ze doen het met een lach ze genieten ervan

   Verwijderen
 2. Jeugdwerkers minder doen?? die zijn altijd ziek onderweg ziek te worden of op vakantie!!! je bent niet goed joh!
  Ouders oplichten bedoel je!!
  Toch gek de 3 maanden uhp om hulp te regelen die we zo i zo nooit nodig hadden werd 8 jaar ons kindje niet gezien
  En een oorlog aan zittingen en valse beschuldigingen
  Van borderline niet meewerken aan hulp...die hulp hield in ......
  zogenaamde onderzoeken bij ons thuis ze zijn nooit bij ons thuis geweest op de uhp na...persoons verwisselingen valse rapporten nee mooi praten kunnen ze valse handtekeningen zetten ook!
  Na 8 jaar van me kind afgehouden te zijn belden ze ineens op
  me zoon wilde me zien toen dus 8 en half jaar oud
  Moeder en ik wonen nu appart beide zeer mooi huis en beide een kamer leeg...Kortom ons kindje kan naar huis zij het bij mij of bij haar geen probleem wonen beide in dezelfde stad
  Toen ons kindje thuis woonde 6 maanden oud liep hij achter werd gesteld ze hadden me kind nog nooit gezien,
  eenmaal uhp geplaats was ons babytje hoogleraar hij schreef brieven
  deed mee aan onderzoeken nu is me zoontje bijna 11 kan ze naam niet een fatsoenlijk schrijven!! ik schreef me naam al beter toen ik 7 jaar oud was!! Me kind wordt gepest omdat het in een lesbische pleeggezin zit!! zogenaamde huiselijk geweld blijven roepen terwijl er 9 zittingen is gezegt stopt ermee door de rechters..dezelfde rechter die deze corupte oogluikend toestaan een pot nat mijn ervaring..nu mag ons kindje mij heel erg maar mag niet bij mij of moeder komen wonen geld is het grote belang niet het belang van het kind we krijgen nog wel vaak brieven hoe we de hulp vonden...
  ik vraag me dan af te lachen of te huilen
  ik werkte altijd 70 uur per week had een goed leven
  ben nu afgekeurd door de ellende van BJZ corrupte rechters en de hele valse beschuldigingen ik ben kapot..
  Waar is nu die hulp ? ik ben van dakloos door alle ellende van BJZ zelf bovenop gekomen mij is nooit hulp geboden ellende wel
  afgelopen jaar 15 september 2017 was BJZ daadwerkelijk voor het eerst in mijn huis zag ze rondkijken ik woon heel mooi..
  ik zij dat is iets anders als die horror rapporten van jullie he,
  zelfs pleegmoeder begint het door te krijgen die roept ook ja maar stond in het rapport ik zeg heb jij nu niet door alleen de namen kloppen!!? alles bij elkaar gelogen zelfs naar pleegouder toe!
  wij zouden al die jaren contact gehad hebben met ons kind en pleeggezinnen bij ons thuis komen en al! ik zeg sow echt jah 8 jaar niemand gezien behalve rechters ik heb de papieren nog wij niet reageerden op brieven van BJZ voor uitnodigingen en nu schrijven ze zichzelf tegen er wel goed contact was toch knap!!
  De advocaat destijds ontving onze post om BJZ aan te kunnen tonen bij de rechters dat hun logen ze ons brieven stuurde!!
  Mensen blijf weg van de raad van de kindermaffia kinderrechters BJZ smo of enig onderdeel (bij een rare smaak of opmerking ga direct naar een advocaat en laat niemand in uw huis zonder opname en neem zelf alles op gesprekken waar u aan deel neemt en teken niets!
  vertrouw niemand denk niet het komt goed want dat komt het niet, BJZ is de duivel, Hitler was er nog een schatje bij!! PAS OP!!

  Nico de groeten jeffrey je weet me te bereiken..

  BeantwoordenVerwijderen