maandag 29 april 2013

Welkom op Jeugdzorg Dark horse (plus)

Van 'jeugdzorg' naar 'jeugdzorg plus', van Dark Horse naar Dark Horse plus, van galopperen naar steigeren! 

Het is mij, Nico Mul, een eer om het goede werk van 'Dark Horse' voort te mogen zetten, althans wat betreft het bijhouden en modereren van een blog.

Sven en Ranada plaatsten vele berichten, altijd correct, met respect en begrip voor andere opvattingen, daarbij altijd zoekend naar de waarheid. Grof taalgebruik, verwensingen, roddel en achterklap stond niet op hun blog….Complimenten daar voor. 

Over wie ik ben en mijn achtergrond, verwijs ik naar mijn eerdere stukje uit mijn link, die u hiernaast altijd zal kunnen vinden. 

Overigens zal ik hier ook geen grof taalgebruik, verwensingen, roddel en achterklap tolereren:  het dient een forum te zijn met kritische geluiden over 'jeugdzorg' en aanzet te geven tot op de eerste plaats meer respect voor ouders en kinderen en een betere jeugdzorg, waarbij vooral het BEHOUD van het GEZIN voorop dient te staan en niet het aantal toe te passen 'jeugdzorginterventies' met de bijgaande uithuisplaatsingen. 

Oproepen tot acties zal ik ook plaatsen, waarbij ik nog wacht op de eerste echt steekhoudende actie, zoals bijvoorbeeld de politie deed voor meer salaris, met goedkeuren van de rechter: zij legden met dienstauto's nota bene Den Haag plat door 2 snelwegen af te sluiten…. Wanneer volgen de boze ouders wiens kinderen zijn ontnomen door 'jeugdzorg'? 

Gezien het feit dat een BJZ-directeur mij ooit verzocht om de volledige naam van een 'jeugdzorg-held' (zo typeerden zij zichzelf!) te verwijderen en alleen aan te duiden met initialen, zal ik daarom ook namen van jeugdzorgmedewerkers aanduiden alsof het verdachten zijn van een strafbaar feit… Echte helden durven met naam en toenaam genoemd te worden, zoals ook echte professionals…

'Nieuwe bezems vegen schoon'….’ 

Gaat hier niet helemaal op: ik zal altijd met respect verwijzen naar eerdere artikelen van DH en mogelijk artikelen van anderen, toch wil ik iets veranderen: Ik wil meer individuele casussen gaan publiceren, mits die goed onderbouwd zijn en meer video's, waar dat van toepassing kan zijn. Ook zal ik kritische vragen blijven stellen, waarbij de eerste vraag wordt: 'Gaan alle BJZ-medewerkers met ontslag? ' Even afwachten dus… 

Het is dus de bedoeling om een nog krachtiger en kritischer geluid te laten horen tegen wat ik zelf noem de 'heksenjacht op kinderen' hetgeen nu middels meldcode,'ouder-kind-adviseurs', 'risico-inventarisatie' en 'tekeningen' aan het gebeuren is. Merkwaardig is daarbij de steeds bestaande willekeur: als u als ouder 2 oppassen heeft en bijvoorbeeld 1 week van huis bent, dan is dat 'emotionele verwaarlozing van de kinderen' c.q. 'geen continuïteit in de verzorging'  en een groot 'risico' dat tot uit huis plaatsing kan leiden, maar als onze koning en koningin in het buitenland voor een staatsbezoek, op meer dan 24 uur reistijd, hun kinderen alleen achter laten met het nodige hofpersoneel, dan grijpt BJZ niet in…. 

Ik ben zelf niet tegen 'jeugdzorg', ik wil alleen dat ouders eens gerespecteerd worden en er dus op de eerste plaats aan waarheidsvinding gedaan wordt bij de 'meldingen', dan éérst onderzoek naar thuissituatie waarbij gekeken wordt of vrijwillige hulp als bijvoorbeeld 'Home-Start' dan wel  een directe kind-gerelateerd probleem een rol speelt. In beide gevallen is BJZ overbodig, als men ouders en kinderen direct toegang geeft tot  echte deskundigen als kinderpsychiater/-psycholoog of orthopedagoog en dat verbiedt BJZ nu juist…..

'Jeugdzorg'  heeft ca. 3 jaar geleden 'jeugdzorg plus' geïntroduceerd als een 'nieuwe vorm van jeugdzorg', waarbij kinderen niet meer in de jeugdgevangenis gezet worden, maar in hetzelfde gebouw, met dezelfde deuren 'gesloten geplaatst' worden… alleen het naambordje op die gevangenis is veranderd… Zo verandert Dark Horse ook in 'Dark Horse plus' met dit verschil, dat een galopperend paard zal veranderen in een steigerend paard…. 

Een kritische blog verandert in een zéér kritisch blog…..met vooral  de STEM van OUDERS! 

Ik hoop op veel kritische en steekhoudende geluiden!


Nico Mul

Op voorhand wil ik vragen aan de mensen die mogelijk rechthebbend zijn op bepaalde (aangehaalde) artikelen om de auteursrechten daarvoor te beschouwen als donatie aan deze blog, dan wel een vriendelijk verzoek tot verwijdering van hun artikelen te doen. Het is namelijk niet mijn bedoeling om rechten te schenden en procedures op mijn dak te krijgen!


Wilt u meer weten over mij, zie hier 'Nico Mul's link', mijn 'Doe het zelf pakket' met allerlei achtergronden, tips en beschouwingen over zowel mijzelf, mijn artikelen en video's als over 'jeugdzorg' en hoe hier mee om te gaan, jurisprudentie enz. enz.
N.M. jeugdzorgdarkhorse2013@gmail.com12 opmerkingen:

 1. Dankjewel, Nico. Ik word weer helemaal strijdvaardig van je stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes Nico, met de voortzetting van Jeugdzorg Dark horse. Het is bij jou in goede handen, al blijven wij op de achtergrond beschikbaar.

  Dit is tenminste één transitie die goed is gegaan en dat binnen twee dagen. Daar kunnen jeugdzorg, het Ministerie, de provincies en de gemeenten nog wat van leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Nico,

  Ik ken je nog maar kort, maar ik heb je leren kennen als een integer eerlijk mens. Ik zal mij blijven verdiepen in de tentakels die jeugdzorg heet. En hopelijk kan ik op die manier ook mijn bijdrage leveren.

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste mensen,
  dank voor de aardige berichtjes en steun. Strijdvaardig word je van zelf als ze jou als ouder je kind(eren) ontnemen..en jij jezelf niet (laat) lamslaan door de instanties. Steun zal ik ook nodig hebben bij het schrijven, de toelevering van verhalen (ik wil méér persoonlijke praktijkverhalen gaan publiceren) en het uitzoeken / navragen van standpunten bij instanties!
  De eerste vraag is al door mij gesteld: wat is het officiële standpunt ten aanzien van 'waarheidsvinding' en 'beëdiging' door de BMJ (Belangenvereniging Medewerkers Jeugdzorg)?
  Het antwoord zal, hopelijk snel, hier worden gepubliceerd.

  Veel dank!

  Nico

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nico fijn dat Dark Horse toch doorgaat en nog wel PLUS. Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed Nico, dat je het van Sven en Ranada overneemt.
  'Darkhorse Plus' galoperend, dravend of steigerend het zal hoop ik vol vuur doorgaan. Het blijft een edel dier. Succes.
  Y.B.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig Nico! Dat de aanhouder mag winnen.

  Je bent al vele jaren actief tegen dit wanbeleid. Toen mijn gezin werd overvallen door Jeugdzorg heb ik veel artikelen van jou gelezen. Deze hebben mij goed geholpen om de aanval op mijn kind af te wenden. Maar de angst dat ze op een dag weer terug komen zit er bij ons nog diep in.

  Daar waar het in mijn vermogen ligt zal ik ook mijn steentje bijdragen. Ik ben trots op wat er met de poppenvilla is bereikt. (Alleen spijtig dat die animatie weg is want daar had ik erg mijn best op gedaan.) Maar helaas merk ik, met de komst van de verplichte meldcode, dat we nog een lange weg te gaan hebben.

  Bij Jeugdzorg hanteren ze de stelling: elk mishandeld kind is er één teveel. Ik zeg: elke uithuisplaatsing is er één te veel. Want daar waar een kind uit huis wordt gehaald heeft de hulpverlening ernstig gefaald.

  Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Nico goed dat het door gezet word!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed zo, Nico.
  Mooi dat cases duidelijk gaan maken hoe BJZ (of diens vervolg na de transit) in detail haar foute inzet openbaart.
  Niet alleen ouders, maar ook deskundigen mogen toch meldingen inleveren?
  Advocaten, psychologen, jeugdzorgwerkers met geweten (al lijken die zeldzaam), ouderondersteuners, enz. .
  Ik hoop dat politici spoedig (na decennia) wakker worden, en zich echt als volks-vertegenwoordigers gaan gedragen, ondanks de betaalde lobbyisten in Den Haag namens graaiende beroepsgroepen.
  Tjebbe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/waarheidsvinding.9017139.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JzDh+:
   Zie vooral de opmerking onder dit artikel van E.G.: jeugdzorg zou 50 % van zijn omzet missen als er aan waarheidsvinding gedaan wordt en zie ook deze blog op JzDh:

   http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/04/bestuur-belangenvereniging.html

   U ziet: een bestuurslid van de belangenvereniging Medewerkers Jeugdzorg (BMJ) stelt zelfs dat waarheid het kind schaadt en dat als hij beëdigd zou moeten worden hij ontslag zou overwegen. Dit wordt in ieder geval vervolgd op deze blog! Dank u voor uw tip!
   Nico Mul

   Verwijderen
 11. Sven en Ranada, jullie hadden en hebben lef. Dank daarvoor!!! Nu in handen van Nico Mul de pitbull ... Ja, eenmaal die tanden erin ...

  Mooi, we gaan door.

  BeantwoordenVerwijderen