donderdag 14 november 2013

Een AMK-melding

Open brief
 
AAN:

Willem Alexander, Koning der Nederlanden
Maxima Zorreguieta, Koningin der Nederlanden,

Betreft: Zorgen over uw kinderen

Roermond, 13 november 2013
Majesteit,

Vanochtend heb ik uit de media vernomen dat u nu een kennismakingsbezoek brengt aan onze overzeese rijksdelen, de Nederlandse Antillen.
Uiteraard zal deze reis noodzakelijk en nuttig zijn.
Dit is niet uw eerste buitenlandse reis waarbij u uw kinderen, helaas,  niet meenam.

Tot mijn zorgen realiseer ik echter dat u 3 kinderen heeft die nu wederom zonder ouders mogelijk thuis zijn achtergelaten. Wie voor hen zorgt is ons als 'participerende en zorgzame samenleving'  niet duidelijk.  Mogelijk verzorgt oma Prinses Beatrix hen dan wel het hofpersoneel.

Nog meer zorgen maak ik mij, en ik neem aan vele Nederlanders met mij, over wat er gebeurt als een van uw kinderen iets overkomt als bijvoorbeeld een ongelukje krijgt, een tand door de lip valt,  op school ruzie met een klasgenootje, niet alleen in slaap kan komen of verdriet heeft om een ziek of overleden huisdier. Waar zijn papa en mama dan? Wie geeft uw kinderen een knuffel, troost hen, stopt ze in bad en bed? Wie staat er voor hun klaar? Wie luistert er naar hen als ze uit school thuis komen en vol zitten met verhalen vanuit school?


Gezien mijn bovenstaande zorgen wil ik dan ook handelen zoals iedere Nederlander geacht wordt te handelen: een AMK-melding doen wegens 'chronische afwezigheid van ouders', 'ontbreken van continuïteit in de verzorging', 'emotionele verwaarlozing' (ik ga er van uit dat ze materieel niets te kort komen) en door de grote afstanden afwezigheid bij mogelijke noodsituaties met betrekking tot uw kinderen.

Omdat ik een anonieme melding wat laf vind, zal ik netjes mijn naam onder de melding zetten.

U weet als geen ander hoe onze Grondwet begint, met artikel 1 met de strekking: iedereen wordt gelijk behandeld…. geen discriminatie op grond van….

Gezien het feit dat uiteraard ook voor het AMK, BJZ  en RvdK geldt dat die ook ieder gezin gelijk behandelen, neem ik aan dat zij dat ook bij uw  gezin zullen doen: onmiddellijk uit huis plaatsen van de kinderen en de continuïteit van de zorg garanderen, zoals ook bij een gemiddeld Nederlands gezin gebeurt waar ouders wel eens afwezig zijn dan wel kinderen soms wel aan 2 oppassen overgelaten worden.  Deze laatste 2 redenen zijn immers aanleiding tot vele uit huis plaatsingen.

Deze brief zal ik, gezien de openheid van handelen en het feit dat iedere burger recht heeft om te weten wat met hun belastinggelden gebeurt in het openbaar publiceren, en onder de aandacht brengen van het AMK / BJZ. 

Ik neem aan dat u binnenkort wordt opgeroepen door een kinderrechter in verband met de uit huis plaatsing om uw visie te geven en daarna door BJZ uitgenodigd zal worden om te vernemen hoe de omgangsregeling met uw kinderen er uit zal zien.
Dit zal ongetwijfeld uw instemming hebben: u wordt dan gelijk behandeld als de ca. 24000 ouders waarvan jaarlijks hun (ca. 12000) kinderen uit huis geplaatst worden. Gelijke behandeling is immers de basis van onze wetgeving!

In de hoop en het vertrouwen u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd,

Met hoogachting,drs. N.J.M.Mul, arts
(participerend zorgzaam burger)

HIER de melding + reactie van de website van het AMK

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)

Nico Mul

meldpuntjeugdzorg@gmail.com


3 opmerkingen:

 1. Dit heet "kinderen naar een perspectief biedend pleeggezin plaatsen".

  Werkelijk, het AMK in BJZ is heel goed in speculeren, insinueren, epateren en smoesjes verzinnen voor de goedgelovige rechter voor OTS en UHP.

  Maar ik gun eigenlijk al die kinderen van gezinsvoogden een UHP wegens het feit dat zij als ouder-en-gezinsvoogd-in-een bewezen hebben te ondeskundig te zijn, de moderne wetenschappelijke inzichten niet te praktiseren, en voor de meerderheid der uit huis geplaatste pleegkinderen een trauma vormden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een waanzinnig goed beeld voor een individuele zaak. Wisten jullie dat W.A. een kind was die een DSM label had, ben benieuwd of één van zijn kinderen ook één of meerdere waandiagnoses hebben, zijn ze al wegens het stelselmatig ontbreken van hun ouders onderzocht op hun sociale emotionele ontwikkeling? Dat doen ze middels onderzoeken en observaties al in groep 1 en 2. O o wat zijn die leerkrachte goed zeg, ze zijn buiten leerkracht ook psychologen en kinderpsychiaters zonder opleiding. O ja, laten we niet vergeten dat de gemeente dezelfde kant opgaat. Ik ga mijn bul ook maar halen bij 3 pakken bonzo en zal werk gaan zoeken bij een hersenchirurg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt nog erger: met de nieuwe jeugdwet gaan de gemeenten ook over de SOMATISCHE aandoeningen van de jeugd van 0-18 jaar.... wil dat zeggen dat straks de O&K-adviseur gaat bepalen of uw kinderen de amandelen geknipt moeten hebben of een blindedarm-operatie moeten ondergaan, met evenveel kennis van zaken als nu over psychologie of orthopedagogiek, en vooral op grond van 'horen zeggen' en 'na team overleg'!!! Artsen zijn niet meer nodig voor jeugdigen tot 18 jaar.....

   Nico Mul

   Verwijderen