maandag 18 november 2013

Babyhuis: nieuwe vorm van 'legale kinderroof'?

Tot nu toe werd, althans door ouders, BJZ er van verdacht om aan 'kinderroof' te doen middels het Uit Huis Plaatsen van kinderen op onterechte gronden.  BJZ excuseerde zich dan altijd dat de rechter de machtiging UHP afgaf, daarbij juist niet vermeldend dat BJZ onjuiste en leugenachtige 'gegevens' aanleverde voor die rechter…Vanaf vandaag is BJZ niet meer de enige….

Vandaag staat er in Spitsnieuws een bericht dat ernstig mijn ernstige verontrusting wekt.
Barbara  Muller uit Dordrecht begint namelijk een 'Babyhuis'.

Het is nu handig om eerst even dat artikel in de Spits te lezen.

Enige merkwaardigheden:
1.  In het babyhuis woont één 'ervaren, erkend pleeggezin'.
2.  De baby moet zich 'hechten'
3.  Als de baby groter wordt moeten het pleeggezin en de baby het huis verlaten.
4.  Er is plaats voor maximaal 6 baby's.

De vragen die deze  items oproepen:

- Welke opleiding hebben die 'erkende pleegouders' gevolgd?  De 4 avonden om pleegouder te worden waar men leert om vooral loyaal te blijven aan BJZ/ RvdK? Zijn er diploma's vereist, zoals ook geldt voor iemand die 3 kinderen wil opvangen als 'oppasouder'?

- Als er slechts één pleeggezin tegelijk woont en er is plaats voor 6 baby's, aan wie moeten die andere 5 baby's zich dan 'hechten'?

Nog enkele merkwaardigheden:

5.  Baby's mogen met hun ouders naar huis als het thuis 'veilig' is.
6.  Of het veilig is wordt door het 'team' bepaald.
7.  Het 'team' bestaat uit vrijwilligers.
8.  Als het thuis niet veilig is, moeten de pleegouders, met baby en al, het babyhuis verlaten.

De vragen:

- Welke opleidingen hebben de leden van het 'team'?
- Hebben de leden van het 'team' het recht om het ouderlijk gezag te ondermijnen zonder dat daar een rechter aan te pas komt?
- Het is dus een komen en gaan van pleegouders en kinderen: pleegouders die 'hun' kind meenemen kunnen toch niet 5 kinderen achterlaten zonder verzorging, bovendien moeten de andere baby's ook 'hechten aan pleegouders'! Klopt dit?
- Welke echte deskundige begeleid dit project?

En in het algemeen:

- Naar mijn mening kan een overeenkomst die opgesteld is tussen het Babyhuis en een WANHOPIGE ouder niet rechtsgeldig zijn om ouders het ouderlijk gezag te ontnemen en maar te beslissen dat een kind niet terug zou kunnen naar de echte ouders. 'Onttrekking ouderlijk gezag' heet in normaal Nederlands ONTVOERING en is strafbaar!
-  Welke inspectie / welk ministerie is hier verantwoordelijk voor?!

Gezien bovenstaande vragen en opmerkingen kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat hier eenvoudigweg, via een slinkse weg, pleegouders geronseld worden om buiten de moeizame weg van adoptie of pleegzorginstellingen om aan gezonde baby's te komen.

Ik neem namelijk aan dat als de echte ouders hun baby terug willen en het 'team' daar tegen protesteert, dat men naar de rechter stapt om, met als argument 'de hechting' de kinderen geheel hun eigen ouders te ontnemen en een pleeggezin aan een kind te helpen + de bijbehorende gelden.
In het artikel wordt daar tactisch niet over gesproken, maar ik ga er van uit dat die pleegouders ook de vergoeding willen hebben van ca. 600 €/ maand, die krijgen ze alleen als ze legaal, via de rechter, pleeggezin zijn en dat kan alleen door officiële UHP en 'ontzetting ouderlijk gezag' van de echte ouders.

SCHANDE als dit doorgaat!

BJZ dient namelijk, gezien art. BW 1:257, de ouders die tijdelijk problemen hebben met de opvoeding, 'HULP en ONDERSTEUNING daarbij te geven en het GEZIN in STAND houden!!

Ik hoop dat Barbara Muller SNEL haar project STOPT!

Nico Mul

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)

Nico Mul

meldpuntjeugdzorg@gmail.com
4 opmerkingen:

 1. Dit gaat lijken op een onbewust vrijwillige vorm van valse adoptie, en nog goedkoper ook, met keuze voor een leuk kindje. Want als het niet klikt kan je als aspirantouder wegwezen.

  Afstandsouders kunnen denken dat ze het kindje als het beter wordt terug kunnen krijgen. Helaas hebben Afrikaanse ouders ondervonden dat deze ˊzorgˊ geen vrijblijvendheid bleek, en het kind weg was naar Europa.

  Ook wordt vergeten dat opgroeiende kinderen recht hebben op het kennen van hun DNA en genetische afkomst, mede gezien de identiteitsproblematiek in de adolescentiefase, en latere drukkende gevolgen van het niet-kennen.
  Ook bij Uithuisplaatsen behoort dit probleem meegewogen en schriftelijk benoemd te worden, iets wat als inspanningsverzuim geschiedt door het niveau van jeugdzorgwerk.
  Oudervervreemdingssyndroom (PAS) is als ongezond te benoemen, en jeugdzorg zou het kindbelang om dat te voorkomen ter harte moeten nemen.
  UHP is geen therapie. Jeugdzorg blijkt derhalve geen zorg te zijn.
  Want hoe worden deze potentiele afstandsouders deskundig geholpen door jeugdzorg ter voorkoming van problematiek in het kind?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, Barbara Muller ... een nazaat van de NLse slavenhandelaren. De zoveelste die waarschijnlijk uit BJZ land is gerezen. En zo zullen er nog velen opstaan en vergaan. Iedereen weet nu dat zaken doen in babies en kinderen veel oplevert. Bij mij levert dat walging op. De regering blijft zwijgend goedkeuren door de andere kant op te kijken. Waarom tolereren ze daar toch al deze ilegale kinder(mis)handel(ing-en) en ouderonderdrukking? Bar wilt bij teveel frictie door de biologische ouder(s) direct BJZ, rechter, politie en rvdk inschakelen. Voor wie werkt ze eigenlijk? Zal BJZ ooit op deze manier de deuren voor altijd sluiten? Er lopen nog teveel Barbara's en Gerritsen's rond in NL. Uitsterven van het (biologische) gezin is nabij. Waardering en respect bestaat al jaren niet meer voor ze, net als bij de slaven.
  Stuur deze mensen naar de Filipijnen, daar komen ze meer van pas en moeten veel vuil werk doen. Bar kan haar haren niet meer verven en BJZ collega's kunnen niet meer mooi kleden en hun mooie nieuwe wagentjes rijden, of de vakanties vieren van al dat bloedgeld genaamd Bonussen! Kinderen redden van de dood, honger en ziektes zal ze een worst wezen, dat is hun atitude helaas. Wie weet vliegt Bar's huisje spontaan in vlammen zonder babies erin natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Barbara Muller heeft haar opleiding gehad in de tijd dat ze nog bij BJZ werkte, klein detail maar voor mij niet onbelangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie betaalt dit project? Weggelopen moeders hebben echt geen geld, want dan weet je wel andere wegen op te zoeken.

   Verwijderen