vrijdag 6 december 2013

Nieuwe bezuiniging: wordt 'OPVOEDOUDER'!Enkele dagen geleden verscheen deze vacature van het Leger des Heils.
Hier worden ouders gezocht die jongeren in huis willen nemen tussen de 12 en 18 jaar die anders in een jeugdgevangenis zouden komen.  Het doel is om deze jongeren te begeleiden naar een normale toekomst met structuur, duidelijkheid en persoonlijke verantwoordelijkheid van de jongere. 

Op zich is met bovenstaande niets mis mee, toch maar even kijken naar de details:
- Een vacature voor 24 uur per week, u krijgt slechts een arbeidscontract voor 16 uur.
- Van u wordt verwacht dat u een jongere opvoedt die eigenlijk in een jeugdgevangenis zou thuishoren.
- U krijgt een vergoeding van 500 €/maand voor de onkosten + het niet genoemde salaris van die 16-uurs baan, HAVO vereist, maar wel op MBO-niveau…

Even vergelijken:

Als u uzelf aanmeldt als 'gezinshuis' hoeft u geen opleiding te volgen en kan u min of meer kiezen welke kinderen u in huis wilt hebben.
U krijgt als gezinshuis geen jongeren die in de jeugdgevangenis thuishoren.
U hoeft niet wekelijks naar de begeleidingsbijeenkomsten
En misschien wel het allerbelangrijkste: u krijgt een vergoeding van 36000 € per kind per jaar (= 3000 €/maand), waarbij u maximaal 4 van deze kinderen + nog een paar gewone pleegkinderen (ca. 600 €/maand) + uw eigen kinderen mag behouden!

Tel uit je winst jeugdzorg: in plaats van ca. 123 €/kind/dag  (= 3690 €/maand) dat een opname in een residentiĆ«le instelling kost (een gevangenis kost nog meer!)  worden 'opvoedouders' afgescheept met misschien wel minder dan de helft en zijn ook nog de privacy in hun huis kwijt….Als misschien wel het belangrijkste voor de jongeren in kwestie: in een instelling is, als het goed is, professionele begeleiding van de jongeren aanwezig, thuis bij opvoedouders niet….. Volgt er straks een ontslaggolf van de 'professionals'?

Nico Mul

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)
                           5 opmerkingen:

 1. Nu ben ik benieuwd hoe die sekte leden van Leger des heils ( die op dit moment mijn broertje en zusje gijzelen ) precies vaststellen of een kind in een gevangenis hoort of niet.
  Wat als er ergens 0,0 professionaliteit is dat is het wel bij Leger des heils.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn je zusje en broertje nog niet thuis, Ilja?
  Wat verschrikkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee nog steeds niet, ondanks 2 gewonnen hoger beroepen. Jeugdzorg plaatst zich brutaal boven de wet.
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/dossier_jeugdzorg_bjz_vreest_v.html

   Verwijderen
 3. Theo Doreleijers: 90% van de gesloten geplaatste meisjes, jaja, daar ging het naderhand niet goed mee. En het bleek dat ze bijna nooit een behandelaar hebben gezien.
  Door gebrek aan diagnostiek (daar is jeugdzorg allergisch voor) kregen ze geen toegesneden behandelingen.

  Dat is nog eens 'zorg', want men denkt toch dat jeugdzorg zorgt? Nietwaar?! 90%!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De regering komt kinderen tekort daarom laten ze zieke uitgeprocedeerde kinderen weer wederkeren in ons kindmishandelend landje. Kunnen ze die net als de rest van de asielzoekende kinderen laten ontvoeren door de RvdK en de rest van de gestoorde maffia-bende. Ziek zijn die die deze gestoorde wetten en rechten hebben verzonnen en laten uitvoeren door ziekgemaakte en gehersenspoelde gestoorden. En wat er met Ilja en familie aan de hand is ... o.a. politieke kwestie lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen