zondag 15 juni 2014

Namen noemen: het helpt!

Korte tijd geleden stond prof. Heertje voor de rechter in verband met het feit dat hij een paar jeugdzorg-kritische columns had geschreven en daarbij namen had genoemd van personen die zich moeilijk in het openbaar konden verdedigen. Zie hierover mijn artikeltje 'Namen noemen mag'.

De rechter verplichtte prof. Heertje tot het verwijderen van die columns, wegens inhoudelijke onjuistheden en de genoemde namen.  Namen noemen op zich werd echter niet verboden: het zou wel mogen als dat functioneel zou zijn. Kritiek op jeugdzorg mag ook van de rechter, sterker nog, de rechter schreef zelfs dat die mogelijk terecht is.


Jeugdzorg staat er om bekend om vele kinderen volledig overbodig uit huis geplaatst te houden, mogelijk ten bate van eigen gewin: een medische of psychische noodzaak tot UHP is er niet.  Sterker nog,een gepensioneerd hoogleraar, prof. dr. J. Hermanns, stelde zelfs: 'IEDERE UHP is OVERBODIG', waarbij hij wel aangaf dat ouders / kinderen de juiste hulp thuis dienen te krijgen. Dat laatste weigert BJZ vaak, sterker nog, men stelt zonder onderzoek: 'hulp in de thuissituatie is niet mogelijk'. Juist door dat ene kleine zinnetje is het voor een rechter duidelijk dat een UHP noodzakelijk is….Er komen andere tijden:

Op 14 juni 2014 bereikte mij het volgende heugelijke bericht:

Aan allen,

De aanpak van de malafide, inhumane praktijken op de werkvloer van Jeugdzorg Nederland berust op het blootleggen ervan. Een werkwijze die haaks staat op de dagelijkse praktijk van geheimhouding onder het mom van privacy. In de casus van de bijna 17-jarige Jennifer van der Valk uit Vaals heeft onze benadering gewerkt. 

Jennifer is door jeugdzorg Gouda door toedoen van de teammanager John Pappers ten onrechte al jaren uit huis geplaatst. Vader en moeder zijn gescheiden en Jennifer dringt al geruime tijd aan op plaatsing van haar in het huis van haar vader, die ten behoeve van jeugdzorg een pleegkind in huis heeft. Hoewel vader al jaren met zijn echtgenote geschikt werd bevonden als hoofd van een pleeggezin, weigerde jeugdzorg Gouda Jennifer te laten gaan, uiteraard vanwege het financiƫle belang bij uithuisplaatsingen.

Op 23 mei 2014 tekende Pappers de stukken voor de rechtbank Breda waarin werd voorgesteld de uithuisplaatsingen van J. met een jaar te verlengen en haar - geheel onverhoeds - volstrekt onnodig 24 uur per dag psychologisch te laten observeren in een inrichting. Geruime tijd kreeg J. geen onderwijs. De zitting vond plaats op 12 juni in Breda, toevallig mijn geboorteplaats.

Jeugdzorg Gouda (Pappers en de gezinsvoogd Liona Meijer) veronderstelden dat noch de familie van der Valk noch ik op de hoogte waren van het nieuwe inhumane verzoek van jeugdzorg aan de rechtbank. Tegenover J. en haar vader werd op 2 juni in een gesprek de indruk gewekt dat zij op den duur naar huis zou komen en geen psychische begeleiding nodig had. Met deze valse voorstelling van zaken geconfronteerd, heb ik Pappers op 6 juni duidelijk gemaakt dat deze praktijken het daglicht niet kunnen velen en derhalve aan de openbaarheid moeten worden prijs gegeven.

Hierdoor is de dynamiek in een stroomversnelling gekomen. Op dinsdag 10 juni kreeg vader bericht dat jeugdzorg Gouda tot het inzicht was gekomen dat J. direct naar huis kon en dat van plaatsing in een inrichting werd afgezien. De rechter is op 12 juni hiervan op de hoogte gebracht, zodat J. op 13 juni door de gezinsvoogd Meijer naar haar vader en stiefmoeder in Vaals is gebracht en vanaf maandag weer regulier onderwijs krijgt. Uiteraard is de vreugde in het gezin groot. 

De betekenis hiervan reikt echter veel verder. Voor mij betekent deze afloop dat het noemen van namen en het transparant maken van wat er bij jeugdzorg gebeurt een kracht is die positieve resultaten bewerkstelligt. Op dit spoor ga ik door gesteund door de rechter die weliswaar heeft opgelegd dat ik twee columns moest verwijderen van internet die door de rechtbank zelf wereldwijd via internet worden verspreid maar ook heeft besloten dat ik vrij ben kritiek te leveren op jeugdzorg en ook namen mag noemen van dames en heren die bij jeugdzorg in functie werk verrichten. 

Voor u allen betekent het: moed houden, volhouden, en niet buigen voor intimidatie. Nu jeugdzorg Gouda zich van een humane kant laat zien, blijft het niet bij dit ene schaap dat over de dam is. Dezer dagen zal ik mij wederom wenden tot Gerritsen en het Leger des Heils met openbaarmaking van afschuwelijke situaties en de noodzaak van humanisering. 

Met hartelijke groet,

Arnold Heertje

U ziet: het namen noemen HELPT…  WEER is eens gewoonweg bewezen dat die uit huisplaatsingen op volstrekte willekeur gaan en, zoals vele ouders zeggen: 'ze zijn alleen bezig met hun eigen werkgelegenheid'...en als het echt moeilijk wordt, dan krijgen ouders hun kinderen weer gewoon thuis: 'te lastig' heet het dan....

Goed dat prof. Heertje ook met dhr. Gerritsen (bestuursvoorzitter BJAA) wil gaan aanspreken… Ik heb nog wat mensonterende zaken voor dhr. Gerritsen die zo leuk propageert dat er 'alles aan gedaan wordt kinderen thuis te helpen', maar in werkelijkheid het tegendeel doet… maar dat zegt hij niet voluit in de media, uit 'privacy'…

Jennifer: GEFELICITEERD, prof Heertje: BEDANKT!!
(Ieder kind uit de greep van jeugdzorg en weer herenigd met de ouders is reden tot GROTE VREUGDE!)

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)

Nico Mul

meldpuntjeugdzorg@gmail.com


12 opmerkingen:

 1. Mooi.

  Henk Lahoye van BJZ Limburg is er zo een die om onduidelijke redenen onjuiste informatie aan rechters stuurt (Hoi Henk!).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. henk lahoye is erop uit om gezinnen te verwoesten
  liegen bedriegen en noem maar op

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anno 2017 is deze teamleider John Pappers en gezinsvoogd Gerard Sprinkhuizen van jeugd bescherming west te Gouda op deze voet nog steeds werkzaam.Onder het bewind van 4 jaar is mijn zoon in dit traject dusdanig zo beschadigd naast zijn pdd_nos nu met een ernstig persoonlijkheids stoornis aan het eind van deze bewindvoering ontwikkeld.Nog 4 maanden te gaan dan is hij 18 jaar.Dan kunnen wij als ouders dit in een lang traject bij de waag gaan aankloppen.Het is nog maar de vraag Of hij dan gemotiveerd kan blijven. Na de overkill aan hulp verlening, die in de afgelopen 4 jaar totaal niet passend voor hem zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als U nog bruikbare info heb over deze John Pappers of over jeugdbescherming west Gouda.
   We zijn al met meerdere ouders maar meer info slaan we natuurlijk nooit af om dit heerschap wat juridische klappen te geven en/of hem schadevergoeding te laten betalen voor de schade die hij ons en onze kinderen toebrengt.

   Voor jullie veel sterkte.

   Robert Slis, Conny zegikniet

   Verwijderen
  2. Bruikbare info genoeg,erkenning door fouten bevestigd door veilig thuis en jeugdbescherming west te Gouda.Het gaat ze om de geldstromen en die ze ook zolang als mogelijk vast willen houden.Zeker niet om het welzijn en de persoonlijke groei van het kind.Feit: het pand in Gouda hebben ze 2 jaar geleden moeten verlaten i.v.m. te hoge lasten, ze zijn naar Alphen ad Rijn verhuisd. Inmiddels in een tijdsbestek van nog geen jaar zitten ze wederom weer in Gouda in dit zelfde gebouw.Met een toevoeging van een juridische afdeling en jeugdreclassering.Dat zegt mij genoeg.

   Verwijderen
  3. Hoi anoniem, wat zegt het u dan precies? Hoop een reactie te ontvangen.
   Met vriendelijke groet
   Rob

   Verwijderen
 4. Als je ouder word heb je liefde en heel veel verantwoordelijkheid. Wat me opvalt is dat doordat verantwoordelijke mannen vaak tekort gedaan is,de afwezige onverantwoordelijke en destructieve vader vrij spel heeft doordat nu alleen nog gedacht word dat moeder de vader wil verstoten. Als het paar samen zou zijn waar het destructieve gedrag van vader het leven van het gezin slechter of kapot maakt zou het kind beschermt worden tegen de gezinssituatie. Maar als vader en moeder niet bij elkaar zijn, kan moeder al problemen krijgen met het niet hebben van veiligheidshaakjes op de keukenkastjes. Maar Papa mag de coke op tafel laten slingeren en pornofilmpjes kijken en moeder mag haar zorgen niet uiten want ja dan kan kind misschien beter naar vader. Het is echt bizar. De meeste moeders zijn het gelukkigst als hun kinderen goed contact hebben en willen het liefst dat vader even liefdevol en verantwoordelijk is als hun. En zijn blij dat een man weer andere kwaliteiten heeft dan hun zelf hebben. Waarom word er niet echt gekeken of het nu om een vrouw of man gaat. En gelijke verwachtingen van beiden. Zie steeds meer onderdrukte vrouwen. En verwarde kinderen die koste wat het kost papa leuk moeten vinden want anders raken ze mama kwijt. We beginnen heel langzaam een onzichtbare burka te dragen. Verplicht door de Nederlandse staat. Alle vrouwen in deze situatie zullen gaan praten als hun kind volwassen is. En ik wil zeggen alle moeders die in die situatie zitten wees zacht voor je kinderen. Blijf sterk zodat ze bij jou stabiliteit en troost vinden voor de soms onverdraaglijke situaties en vertel hun dat het niet normaal is als mannen slaan of seksuele handelingen verrichten of het hele weekend stomdronken zijn of drugs verkopen aan huis. Of je al voor de geboorte niet moeten maar je nadat je wel kan lopen en naar het toilet gaan interessant vinden. Helaas moet de moeder wiens kaak nog scheef staat haar kinderen bij vader brengen. Er zijn kinderen van 1 die hun vader wegduwen omdat hij staat te schreeuwen tegen mama. Maar hoe dan ook dat is mamas fout. Ze zal m wel opgestookt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als U nog bruikbare info heb over deze John Pappers of over jeugdbescherming west Gouda.
  We zijn al met meerdere ouders maar meer info slaan we natuurlijk nooit af om dit heerschap wat juridische klappen te geven en/of hem schadevergoeding te laten betalen voor de schade die hij ons en onze kinderen toebrengt.

  Voor jullie veel sterkte.

  Robert Slis, Conny zegikniet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 30 maart 2019 is deze meneer John Pappers nog steeds teamleider van JBW Gouda met onder hem z'n trouwe jeugdbeschermers.
  Onze 2 kinderen zijn nu al meer dan 1.5 jaar uit huis geplaatst waarvan onze zoon ( net 3 geworden ) al 4x is overgeplaatst van gezinshuis naar gezinshuis naar gezinshuis. In 1.5 jaar tijd hebben wij zo vaak om hulp gevraagd, echt hulp.. we komen met voorstellen en willen er alles aan doen wat we kunnen. Maar we krijgen niet eens een antwoord op al onze vragen! Een grote malafide bedoeling.
  13 nov is de beschikking van de rechtbank binnen gekomen waarin staat dat er een plan gemaakt wordt waarin naar thuispkaatsing gewerkt dient te worden.. eindelijk dachten we.. NIET DUS. Ze hebben er lak aan, gaan voorbij aan een beschikking en willen de kinderen voorgoed uit huis plaatsen.. ze maken je leven kapot en dat van vele families. En dat over de rug van 2 lieve onschuldige kinderen waar ze lak aan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Robert, hoe kan ik je bereiken? Groet Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Robert, hoe kan ik U bereiken?
  Meer dan bruikbare info over jeugdbescherming Gouda en de heer Pappers en diverse gezinsvoogden!
  Met vriendelijke groet
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ik hier over kan zeggen is het volgende: Mijn ex-partner werkzaam bij JBW als jeugdbeschermer ,met John Pappers jarenlang als haar teamleider ,heeft na onze relatie breuk met de volledige medewerking en “expertise “van haar JBW collega’s, gedragswetenschappers, managers ,alle kennis en kunde ,in samenwerking met jeugdzorgketen-connecties werkzaam in onze regio ( midden Nederland ) onze kinderen vervreemd van mij als vader. NB de taak van mijn ex was /is er voor te zorgen dat er goed blijft met Beiden ouders na scheiding.

  BeantwoordenVerwijderen