donderdag 15 augustus 2013

PRAKTIJK VAN JEUGDZORG 12

In deze reeks zijn de meeste verhalen geschreven door de ouders zelf. In deze aflevering maak ik het mezelf makkelijk door eenvoudigweg te attenderen op een uitzending van Eenvandaag van 14 december 2013
Laura vertelt haar trieste verhaal heel adequaat, duidelijk en illustreert hoe je als kind lijdt onder een uit huis plaatsing. Je mag opeens 6 weken lang je ouders of familie niet zien of spreken..... iedereen die je in de steek lijkt te laten.... je ouders zijn opeens een gevaar...


Heel jammer in deze rapportage is dat Esther Eikelenboom zegt dat het wel een 100x per jaar voorkomt.......

Enige verdieping in de feiten en cijfers zou haar gesierd hebben:

– UHP komt ca. 12.000x per jaar voor.
– Een UHP kan nog steeds volgen op één anonieme (treiter-) melding bij het AMK of BJZ.
– Het buitensluiten van ouders gaat nog steeds op de zelfde wijze voort.
– Gemiddeld gezien worden kinderen in pleegzorg / jeugdzorg meer dan 100x zo veel mishandeld als dat het in een thuissituatie zou zijn.
– 'Seksueel misbruik is structureel binnen de jeugdzorg' (Rapport Samson)
– Ouders en kinderen komen nog steeds in een gigantisch slopend en veel geld kostend juridisch circus.
– Nog steeds worden zaken in het voordeel van ouders buiten dossiers gehouden en moeten ouders zich verdedigen tegen beschuldigingen die 'uit het niets' komen en vaak gebaseerd zijn op anonieme meldingen dan wel 'onderbuikgevoelens'. De voornaamste klacht van ouders die met jeugdzorg te maken hebben is immers 'waarheidsvinding'.
– Als er een onder toezicht stelling is, komt er ook u nog steeds geen hulp aan ouders en kind: er wordt alleen aangestuurd op 'kunnen we de kinderen UHP?

Ik raad  mw. Eikelenboom aan eens met ouders te gaan praten die met BJZ te maken hebben en een af en toe een blik op deze blog zou haar ook aan meer informatie kunnen helpen. Uiteraard ben ik ook zelf bereid haar van informatie te voorzien!

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)


Nico Mul

meldpuntjeugdzorg@gmail.com

17 opmerkingen:

 1. Esther Eikelenboom bedoelde 100 onterechte UHP's volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dat zou zijn, dan zit ze ook fout: volgens prof. J. Hermanns is IEDERE UHP overbodig, men dient alleen de JUISTE ZORG te geven in de thuissituatie... Totaal ca. 12.000 UHP/jr... 11900 terecht?ONBESTAANBAAR!!
   Nico Mul

   Verwijderen
 2. Klacht is: Gebrek aan waarheidsvinding (en diagnostiek inzicht).
  Wat vind je van de angst die ze in haar pubertijd heeft gehad na die maanden jeugdgevangenis, zoals zij het beleefd had?
  Mogen de jeugdzorgwerkers van destijds zich nu helden voelen? Mogen ze hun excuus aanbieden, en hoe zit het dan met repressailles van de werkgever BJZ? Zal een excuusaanbieder z'n werk behouden?
  Er bleek getraumatiseerd te zijn, dus mag er wat aan gedaan worden, mag er geleerd worden, of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lees in het AD van vandaag hoe het komt dat er zoveel onterechte uithuisplaatsingen zijn. http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3493934/2013/08/17/Kinderen-dupe-van-fouten-jeugdzorg.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nico, heb je dit al gelezen:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3493934/2013/08/17/Kinderen-dupe-van-fouten-jeugdzorg.dhtml

  Misschien dat er in de politiek nu toch een paar mensen wakker gaan worden.

  DM

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Intussen hebben een aantal jeugdrechters zichzelf totaal voor aap gezet door in het AD van 17 augustus 2013 toe te geven dat zij de onafhankelijkheid en onpartijdigheid hebben laten varen door de beweringen van jeugdzorg zwaarder te laten wegen en/of voor waar aan te nemen, en de mededelingen van ouders te negeren, wat ronduit schokkend is aangezien Nederland pretendeert een rechtstaat te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat u opmerkt, is iedere ouder die met BJZ/Kinderbescherming enz. te maken heeft al jaren bekend. Een groot probleem is echter dat de buitenwereld, mensen die nooit te maken hebben gehad met BJZ enz., dit gewoonweg niet geloven en het zichzelf zelfs niet kunnen voorstellen hoe rechters op leugens, roddel en achterklap kinderen uit huis plaatsen en van hun ouders ontdoen en zelfs kinderen onder het mom van 'jeugdzorg plus' opsluiten in een gevangenis met een ander naambordje....
   Ik probeer, o.a. middels deze blog, ouders een beetje wakker te schudden....
   Nico Mul

   Verwijderen
  2. Heeft het AD ook de namen vermeld van die rechters?
   Ik kan namelijk een hoop van die rechters uit de Rechtbank en het Hof toevoegen uit Brabant met bewijs. Het wordt tijd dat de wereld weet hoe ernstig het gesteld is met de schendingen van de rechten door Justitie, regering en rechters. Laten we vooral niet vergeten dat vele jeugd-Instellingen (gevangenissen) staande wordt gehouden door de uit de vingers gezogen onwaarheden van de rechters. Ze zouden anders geen bestaan hebben én er zouden duizenden personeel op straat komen te staan. Is ook niet verkeerd, dan hebben ze alle tijd om beschikkingen, SA's - pva, rapporten van RvdK, nepverslagen van al die o-logen die op de hand van bjz en de rechters waren/zijn, hartverscheurende verhalen van kinderen en ouders ... te lezen. Ook hoe rechters rapporten van echte deskundigen disrespecteren.

   Dus, de namen graag. Dan pas kunnen we zeggen; aha, Nederland als falende Rechtstaat laat zijn ware aard zien! En wat er dan zal gebeuren ...

   Verwijderen
  3. Jolande Calkoen (rechtbank Breda, die met de hersenen van een .. (JZDH), juist ja, en voorzitter van de expertisegroep! Dat verklaart veel).

   Sonja de pauw (rechtbank Rotterdam, Droom maar lekker Sonja: 'jeugdzorg heeft er geen belang bij om te liegen'! Oh nee Sonja? $$$)

   Logisch redeneren, inzicht en kennis is Sonja blijkbaar niet gegeven:

   'Als we de professionals niet meer geloven schoppen we het hele systeem onderuit'

   Bij correcte toepassing van normen, beginselen, wetten en verdragen is dat nu juist wat gebeurt, en wat al decennia nodig is. Al is het maar om de onmachtige politiek te dwingen om eindelijk een behoorlijk systeem met behoorlijke waarborgen te ontwerpen.

   Wie kust deze slapende imbeciel wakker?

   Verwijderen
  4. " slapende imbeciel " de MP. Hij is te lang vrijgezel, ik ook maar zal hij die vaardigheden bezitten om goed te kussen? De enige kus die hij kent is de Judas kus! In de Rechtbanken en Gerechtshofjes worden er heel veel Judaskusjes gegeven samen met jeugdzorgland.

   Rechtbank Breda: Calkoen-Nauta, Scheij, Hinfelaar
   Het Hof DB: J.H.M. Mertens, Vlaardingenbroek (wetboek), C. Lamers, A. Renken ... vul ze maar aan

   Geven eigen mening en bekken ouders en advocaten ongenaakbaar af! Geven zonder bewijs BJZ en zichzelf gelijk, wat een laakbaar attitude in hun misselijkmakend ego-strijd. Ze pretenderen dat BJZ macht heeft. Maar waar is de deskundigheid en expertise van bjz mw/mnr. de rechter?

   Verwijderen
  5. De gebreken aan het huidige systeem voor jeugd'bescherming', inclusief schending van wetten en verdragen, zijn zo duidelijk dat je e.e.a. binnen een half uur aan een willekeurige 14-jarige kan uitleggen.

   Logisch gezien betekent dit dat het niveau van onze jeugdrechters lager moet zijn dan dat van een willekeurige 14-jarige.

   Dat kan tegelijk verklaren waarom onze jeugdrechters de argumenten van gespecialiseerde deskundigen zoals De Ruiter, Forder, Hoefnagels, Van den Acker, Hermanns, Weijers, enz. blijven negeren:

   het niveau van onze jeugdrechters is blijkbaar zoooo laag dat de argumenten van specialisten steeds als 'onbegrijpelijk' ter zijde worden geschoven ..

   Verwijderen
 6. Als de rechters nou eens buiten schot bleven omdat kinderen geen misdadigers zijn, dan zou de wereld er beter uitzien en zou BJZ ook niet bestaan. Repressie uitoefenen op kinderen en hun ouder(s) die niets hebben gedaan en waarover onwaarheden opgeschreven en verteld worden, werkt averechts. Als deze dwang wegvalt dan lossen de problemen vaak vanzelf op.

  Inderdaad. Iedere UHP is er één teveel. Ook die OTS is net zo luguber. Rechters hebben geen verstand van wat kinderen nodig hebben, laat staan dat ze luisteren naar het kind wat zij zelf willen. Bijna elke kinder-rechter vergeet dat de bescherming van onze kinderen uitgemeten is in het IVRK.

  Het zijn dus de rechters die de onzin van de Raad en BJZ klakkeloos opvolgen, daar waar het kan dikken ze zelf die onzin nog aan met eigen onverklaarbare onzin!
  Ik heb zelf 12 zittingen gehad en de ene was nog erger dan de andere, geen logica en geen bewijzen, geen respect voor ouders en kind, leugens aandikken en BJZ lieflijk aankijken. En al lieflijk kijkend praten zij telepatisch met de zittingsvertegenwoordiger alsof ze willen zeggen; ja, we gaan nu iets goeds doen hè, we gaan voor die uhp! Hup, weer een jaarbonusje bij en de regering blijft maar betalen voor die onzin en mens-/kindrechten-schendende onmensen.

  En dat blijft maar doorgaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het beste is dat BJZ zo spoedig mogelijk de deuren sluit en rechters overbodig worden verklaart omdat onze kinderen geen criminelen zijn. De criminelen zijn diegene die het geld uitbetalen aan de criminelen die zonder gene onze kinderen laten mishandelen alsof ze crimineel gedrag hebben vertoond.
  Ach, ze gaan niet naar school omdat school achter loopt in het onderwijs die vervolgens de kinderen zeer vreemde termen opplakt. Ach, ze zijn weleens ziek omdat ze gepest/mishandeld worden op school. Ach, ze zitten weleens tussen advocaat en scheidende ouders (advocaat meld dit bij AMK of BJZ) etc. En toch blijven de rechters net zo hard meedoen in het bevorderen van die mishandelingen. Ze zijn net zo schuldig en dienen aangeklaagd te worden. Ik weet dat je daar lef voor moet hebben, maar brieven naar de tweede kamer en de media moet daar verandering in brengen.

  DEUREN SLUITEN VAN BJZ is het beste wat kind en groot-ouders kan overkomen. Voor de ontwikkeling van onze kinderen dienen ze rap uit de scholen te verdwijnen, daar wordt namelijk ONDERWIJS gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik de (ook buien NL)media inschakelde kreeg ik bedreiging brieven van BJZ....
   Ook zijn er allerlei methoden geweest om mij en of de kinderen de angst op het lijf te jagen, tot punt dat het hele gezin ziet elkaar nauwelijks meer, en in het belang van de kinderen moet de band tussen vader en de kinderen verbeterd worden en de - volgens BJZ symbiose relatie tussen de kinderen en moeder afgerukt zijn. De kinderen zijn aan hun agressieve vader toe gewezen, moeder is het huis uit gezet, de huwelijk uit gezet, de rechten voor een normale omgangsregeling tenminste volgens de rechter uitspraak, de kinderen mogen Geen contact met moeder hebben van hun vader en moeder mag geen contact met de kinderen hebben buiten de omgangsregeling dat vader en of BJZ al la minuut verandert en
   de rechter krijgt te horen dat de schriftelijk aanwijzing aan moeder om de omgangsregeling na te leven komt uit de feit dat na bezoek bij moeder zijn de kinderen niet terug naar hun vader.
   Maar vader komt zij niet ophalen en de politie kon hem niet vinden, vader dumpt de kinderen op straat en laat ze geen voedsel eten en douchen, ach in het belang van de kinderen is het maar goed dat zij zo goed mishandeld worden dat zij straks in gevangenis zoals Guatamo bay zouden kunnen overleve, toch, tenslotte zijn alle ouders terroristen en criminelen bezig met maffia praktijken zoals goed opvoeden van hun kinderen, werken, vrijwilligers werk en zo voort, dat het maar goed is of de kinderen een goede realistisch beeld van de wereld krijgen. toch?
   wat raar en waar dat de jeugdbeschermers zijn zo beschadigd dat zij niet meer weten wat goed en recht is.....

   Verwijderen
 8. Heb geen goed woord voor deze instelling over,het zijn niet alleen de kinderen die hiervan de dupe zijn maar ook ouders en grootouders.
  sluiten die handel er moeten toch andere oplossing zijn om deze problemen aan te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe mijn best om dat te bereiken... zie mijn laatste regel (met dank aan Cato Maior) onder ieder artikel...

   Nico Mul

   Verwijderen
 9. Beste Nico en iedereen,

  Ons kinderen zijn gevangenen zonder rechten in een rechteloos BJZ en RVKB systeem, waar elke goede punt dat de kinderen hebben wordt door BJZ zo goed beschadigd met levenslang gevolgen.
  Ik bid dat deze Sedom en Amora anti kinderen en anti zorgzaam ouders beleid zou stop gezet worden en het belang van het hele volk.
  En mijn kinderen? Ze weten dat G-d en hun moeder van hen houden naast nog milion mensen en dat wat belangrijk is LIEFDE te voelen waar je ook bent.
  Jammer dat alle gezinsvoogden en iedereen die in deze vuile riool werkt is LIEFDELOOS KINDERLOOS MACHTELOOS GEWETENLOOS GELDLOOS EN MAAKT MACHTMISBRUIK OM GELD AAN ZIJN INSTANTIE TE WENEN TENKOSTEN VAN DE ZWAKKE AFHANKELIJK KINDEREN.
  En helaas in deze afschilderen feestjes doen ook anderen instanties mee zoals GGD GGZ en dergeliks. Ieder wil zijn stukje van de taart krijgen en GELD snel en zonder ervoor te moeten werken verdienen....

  G-d zegen ons.

  Yael Brons

  BeantwoordenVerwijderen