maandag 1 juli 2013

Maak een gastouder gelukkig!

Uit onderzoek van Jeugdzorg Dark horse Plus  is gebleken dat veel gasthuisouders nog nooit op een lange vakantie zijn geweest. Ze hebben nog nooit een bezoek aan Bali gebracht of aan de Galapagos eilanden.

Dit vinden wij jammer en daarom stellen wij voor om deze mensen te helpen, om hun kennis van de wereld te verbreden.  
Breng uw kind dus vrijwillig onder in een gezinshuis voor € 36.000 per jaar en maak eens een ander gelukkig. Samen met de andere ‘in –huis- geplaatste’ kinderen, beleeft uw zoon of dochter een nooit eindigend schoolreisje. En de gastouder kan eindelijk zijn welverdiende wereldreis maken, terwijl een buurman of kennisje even ‘waarneemt’ voor een paar weken. 

Waarom zou uw kind nog langer nutteloos thuis laten rondlopen? Voor die paar honderd euro kinderbijslag per drie maanden hoeft u het niet te doen. Daar staan veel meer kosten en moeite tegenover. In een gezinshuis geeft uw kind een veel beter rendement! Dus wees niet langer egoïstisch en ga vandaag nog met uw vrijwillige hulpvraag naar Bureau Jeugdzorg. De rest gaat vanzelf… 

Bijkomend voordeel; u heeft weer een extra kamer vrij en de tijd om eindelijk eens te beginnen met die cursus aquarelleren van de LOI die al drie jaar op de bovenste plank van uw kast ligt. Of uw gaat nu eens onderzoeken wie toch die ‘hete huisvrouwen’ zijn in uw eigen postcodegebied. Vermoedelijk moeders die hun kind-donatie al veel eerder hebben gedaan…

http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/2013/05/rookworst-en-kindermishandeling.html

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/04/blauwe-plekkenmeter-op-school.html

Sven Snijer  

NB: Andere kind-inleverloketten zijn kraamhulp, SEH, schooljuf, ‘felicitatiedienst’ (en indien de ideeën van Tweede Kamerlid Van der Burg (VVD) een paranoïde bodem vinden, binnenkort ook uw tandarts – ‘mond open, kind weg’)

http://www.thenextpage.nl/index.aspx?chapterid=65&contentid=547&id=114&cookiesallowed=true 

Een cursus van twee uur!!!

Online cursus  

In nauwe samenwerking met Actiz, http://www.actiz.nl/homepage Kenniscentrum Kraamzorg en verschillende kraamzorgorganisaties heeft The Next Page de online cursus “Werken met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor kraamverzorgenden” ontwikkeld.  

In deze cursus leer je huiselijk geweld te signaleren en aan te pakken volgens de Wet Meldcode.

De cursus duurt in totaal 2 uur en sluit af met een kennistoets.

Omschrijving

Als kraamverzorgende ben je kort maar intensief betrokken bij een gezin. Hierdoor bestaat de kans dat je signalen opvangt van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Het omgaan met een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling is een lastige taak. Vaak verkeer je in tweestrijd. Aan de ene kant twijfel je of je vermoeden wel terecht is. Aan de andere kant heb je het gevoel dat je iets moet doen, want je wilt niet dat je cliënt, de baby of andere gezinsleden (nog langer) mishandeld worden.

In de cursus ‘Werken met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ leer je welke specifieke signalen van huiselijk geweld je kunt tegenkomen tijdens de kraamzorg. Vervolgens leer je hoe je om moet gaan met deze signalen volgens de wet Meldcode. Gedurende de cursus volg je twee kraamverzorgenden. Zij vertellen welke signalen zij in hun werk zijn tegengekomen en hoe ze hiermee om zijn gegaan. Een kinderarts, tevens expert op het gebied van kindermishandeling, vertelt je alles over de specifieke signalen die je kunt tegenkomen bij een baby en jonge kinderen.

Download de flyer voor meer informatie over deze cursus.

Accreditatie voor deze cursus is aangevraagd bij het Kenniscentrum Kraamzorg. De eventueel verkregen punten zullen met terugwerkende kracht worden toegekend.
 

Accreditatiepunten
Kraamverzorgenden: Werken met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandelingKenniscentrum Kraamzorg (KCKZ): 2 punten punt(en)

Attentie:
Bovenstaand verhaal lijkt fantasie, maar is, helaas op WERKELIJKHEID gebaseerd! Een 'gezinshuis'  bestaat op zijn minst uit 4 'in-huis geplaatste kinderen' waar de gastouders 36000 €/kind/ jaar ontvangen + (soms) een aantal pleegkinderen (ca. 7200 €/kind / jaar) en mogelijk eigen kinderen.  Hier zitten kinderen die, volgens jeugdzorg' hulp' nodig hebben en waar ouders zogenaamd niet voor kunnen zorgen.  Kort geleden bleek dat een  stel 'gezinshuis-ouders' op reis was gegaan en de kinderen had over gelaten aan een gewone kinderoppas… Ook schijnen er gezinshuizen te zijn waar de kinderen fungeren als personeel op de zogenaamde 'zorgboerderij'.  Onderwijs of enige 'zorg' is er dan ook nog vaak niet….
Jz Dh+  zou graag verhalen vernemen van ouders wiens kinderen in een 'gezinshuis' zitten. Met uw gegevens zal zeer discreet worden omgegaan.

 

Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)
 
 
Nico Mul


4 opmerkingen:

 1. Wellicht ook een optie voor jeugdzorg om te overwegen een gaatje te boren bij de voordeur van bureau jeugdzorg zodoende de mannelijke ouders ook buiten de kantooruren vrijwillig een donatie kunnen doen in wat compactere vorm...veel discreter dan een uithuisplaatsing ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens het kinderrechtenverdrag hebben moeder en kind(eren) en ik vind ook de vader recht op de grootst mogelijke postnatale zorgen.
   Dus eerst zorg!
   Eerst nazorg van de vroedvrouw ..., want waar is deze gebleven in dit plaatje?
   Of van de gyneacoloog en de huisarts!
   En dat wordt een kwestie van Gemeentelijkbeleid en het AMK is nog helemaal niet aan de beurt!
   Laten kraamverplegers zorgen melden bij huisarts, vroedvrouw of gynaecoloog, zodat deze preventieve zorg kunnen geven, indien dit nodig zou blijken te zijn.
   En laten zij vooral hun werk goed doen en zorg verlenen!

   Eerst probeert het AMK via Radio Noord-Holland vriendinnen hun vriendinnen aan het AMK te laten melden. Dan wordt de scouting ingeschakeld,
   nu de kraamzorg .... en wie volgt?
   Ga maar vast een andere baan zoeken, want jullie deugen niet voor je werk!

   Verwijderen
 2. "Kort geleden bleek dat een stel 'gezinshuis-ouders' op reis was gegaan en de kinderen had over gelaten aan een gewone kinderoppas… Ook schijnen er gezinshuizen te zijn waar de kinderen fungeren als personeel op de zogenaamde 'zorgboerderij'. Onderwijs of enige 'zorg' is er dan ook nog vaak niet…."--> Dit zou natuurlijk belachelijk zijn! Maar ik denk wel dat dit een héle kleine uitzondering is op de regel, want er zijn vele hele fijne gastouderhuizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prijzen, echt niet te geloven! Ik ben toch blij met mijn eigen gastouderbureau hoor. Niets geen werken maar lekker buiten spelen.

  BeantwoordenVerwijderen