vrijdag 12 juli 2013

Prijsschieten voor BJZ!

           

                Ceterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)

Nico Mul

4 opmerkingen:

 1. Ironisch genoeg is het niet altijd hersenspoeling. Ja ik ben 14 jarig maar had zelf de keuze gemaakt om van me vader weggelopen. Hij doet niet zulke dingen als kindermisbruik en dat soort gedoe. maar dat alimentatie gebeuren was mij wel verteld. maar hersenspoeling was het niet. de familie leed en nog steeds lijd eronder. ik heb jaren contact met mijn vader gehad tot dit jaar uit woede. maar inderdaad het is vaak hersenspoeling en mijn moeder word ervan beschuldigt terwijl het mijn eigen keuze was. hersenspoeling beschuldigingen gebeuren ook best vaak. Bedankt voor het luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al eens gedacht hoe loyaal een kind is aan de ouders? Een kind pikt onbewust juist de signalen van ouders op. ook het feit dat over een ouder niet gesproken MAG worden, voelt een kind haar fijn aan. (gedachten gang van het kind: 'die ouder MOET dus wel heel slecht zijn, en mijn verzorgend ouder liegt toch niet?') Ook voelen kinderen zich vaak schuldig als ze een ouder niet meer mogen zien (zie het boek 'Ik zal nooit meer stout zijn'... de uitspraak van een kind van ca. 6 jaar die graag naar zijn ouders wilde en zichzelf schuldig voelde over de UHP). De zogenaamde 'eigen keuze' van en kind tégen een ouder is vaak een keuze tegen het kind zelf:als een kind zelf kinderen heeft dan realiseert die zich wat die gemist heeft. Ook voelen kinderen vaak pas veel later dat e juist in hun tiener-jaren eigenlijk de vader / moeder misten, maar de spijt komt altijd achteraf. Ik stel daarom ook (met méér motivatie dan ik in dit korte bericht weergeef, voor het geval je zou denken dta ik 'kort door de bocht' ben) dat een kind altijd een verantwoord contact moet hebben met beide ouders en familie! (Ja: OOK als een ouder in detentie zit of kwalijk gehandeld heeft t.o.v. een kind: het vertrouwen moet weer hersteld worden en de ouders houd je zolang die leven en zijn ook de grootouders van jouw kinderen!) Er zij zelfs stemmen die vinden als een moeder een vader vermoord heeft, dat de moeder ook in de gevangenis contact moet hebben met haar kinderen...(en als het andersom is zegt men dat een vader zijn kinderen nooit meer hoeft te zien als die moeder iets heeft aangedaan...)

   Nico Mul

   Verwijderen
  2. Ik zou best wel contact willen. maar die stiefmoeder van een heks geeft mij persoonlijk veel afschuw om met hem om te gaan. Hij wil geen contact totdat ik met zijn stiefmoeder ben en van mijn moeder mag ik contact hebben, praten en hem zelfs ontmoeten en zelfs bij hem slapen zou IK het willen. natuurlijk vind ik het soms niet fijn. maar persoonlijk heeft ie mij veel pijn aangedaan toen hij mijn moeder heel veel stress bezorgde en dingen heeft gedaan toen hij bij mijn moeder was dat ik persoonlijk niet over wil praten. Hij was totaal veranderd na de scheiding 6-7-8 jaar geleden. Ik persoonlijk ben een jongen met een autistisch spectrum en hij weet totaal niet hoe hij met mij om zou gaan. Ik ben totaal andersom dan hij verwachte. Niet sportief en niet vaak buiten. houd niet van voetbal. precies wat hij niet wilde. en hij neemt zelf geen contact op terwijl hij dat zou kunnen. en het is best wel zijn eigen schuld dat hij. als vader weigert om iets te betalen dat zijn kinderen een iets beter leven geeft.
   Maar ja..

   TL:DR versie : Eigenlijk kan ik gewoon contact hebben en vredevol met hem praten zou ik dat willen. maar hij zelf weigert zonder zijn vrouw waar ik iets tegen hebt. en ik zelf word heel nerveus bij hem.

   Een vrolijke dag nog.

   anoniem.

   Verwijderen
  3. Oh en zoals u zegt van, gedoe zoals dat ouders slecht praten over elkaar. mijn vader sprak slecht over mijn moeder terwijl mijn moeder altijd weigerde om slecht te praten. ik was het zelf zat met die stiefmoeder van een heks en dat hij zelf, minder geld uitgaf aan het betalen aan mijn geld van mijn moeder (mijn moeder koopt meer voor ons dan hunzelf) maar wel dan vrolijk geld aan kappers betaalt. nu zitten hun in de schulden en ook van mijn moeder en krijgen overheid achter hun aan. Voor wat? Oh omdat hij weigerde de leefsituatie van waar ik woonde beter te maken. inplaats van te feesten. Ik snap waar u mening vandaan komt over dat dat gebeurd. alleen als ik zelf als oudere zoon ziet hoe gestrest iemand is omdat ze maar NET iets kan kopen, dingen zoals eten. En dan zie je zon persoon meer geld besteden aan feestjes dan de leefomstandigheden van zijn eigen zonen. Maar inderdaad ik snap Uw punt en ik accepteer Uw punt. Maar ik zou persoonlijk weer contact met hem opnemen als hij weg van die vrouw is en eindelijk meer aandacht aan de leefomstandigheden van ZIJN zonen. Maar ook even voor Uw punt van dat onbewust. Dat zou inderdaad waar zijn. Maar even voor de duidelijkheid. Mijn moeder telkens als ik negatief over hem praate zei zij "Het is wel je vader! en dat is ook iets wat niet vervangen kan worden"
   Maar meneer nico u heeft wel gelijk.

   Verwijderen