dinsdag 2 juli 2013

Petities- manifestatie 4 juli Den Haag


De petities manifestatie!

Op het gebied van 'jeugdzorg' en de strijd tegen BJZ / WSG en het onrecht daarin zijn er slechts 2 petities: 
Nr.2, over het machtsmisbruik van de jeugdzorg-sector:


en nr. 25 over het beëdigen van zittingsvertegenwoordigers, die mogelijk daardoor ook strafrechtelijk vervolgd kunnen worden wegens meineed bij het de rechter voorleggen van aantoonbaar onjuiste stukken alsmede de 'waarheidsvinding' in het 'familierecht':


Beiden petities zijn nog te ondertekenen en zullen vertegenwoordigd zijn bij de MANIFESTATIE (géén demonstratie/ actie!)  op 4 juli 2013 op het Plein te Den Haag.
 
Alles hier over vindt u hier.

Manifestatie Uitnodiging

Bevestigingen op de uitnodiging:
Totaal 660.397 ondertekeningen.

Subject: Petities-evenement op donderdag 4 juli op het Plein voor de Tweede Kamer - reserveer een plek voor uw petitie

Geachte petitionaris,

Petities.nl nodigt u uit om mee te doen aan een manifestatie op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag op de laatste dag voor het zomerreces op donderdag 4 juli: een petities-evenement.
Dit is een mooie gelegenheid om zichtbaar te worden. Zowel grote als kleine petities kunnen zich opstellen op het Plein en we gaan zoveel mogelijk Kamerleden naar buiten vragen om tijdens de lunch een rondje te wandelen langs de petitionarissen, als het goed gaat met veel journalisten als getuige. Die zijn toch al op het Binnenhof, dus voor hen is dit ook makkelijk.

Om het visueel aantrekkelijk te maken voor televisie en foto willen we petitionarissen in een cirkel van gevulde postzakken opstellen naast een poster met de vergrote versie van uw petitie. Ook willen we natuurlijk zoveel mogelijk ondertekenaars er omheen verzamelen. Die kunnen we nu al per e-mail oproepen om te komen.

Door veel petities tegelijkertijd aan te bieden wordt het aantrekkelijker voor zowel journalisten als politici om er aandacht aan te geven. Visueel is het ook sterker als politici naar buiten komen, naar de burgers toe, in plaats van andersom.

Op een andere manier kan het ook goed voor uw petitie zijn om te komen. U kunt de ondertekenaars of relevante organisaties daar ontmoeten en plannen maken. Ook kunt u van anderen leren wat wel of niet te doen. Zelfs als uw petitie maar een handvol ondertekenaars heeft kan het toch goed zijn te komen. Want als u daar iemand ontmoet met goede plannen, tijd of contacten kan uw petitie plots een stuk verder komen.

Schikt het u of een andere ondertekenaar om te komen? Laat het weten door een antwoord te sturen op deze e-mail (graag voor 4 juni) en wij gaan het verder organiseren. Ook op de Facebook-pagina van NetwerkDemocratie kunt u aangeven of u van plan bent te komen: http://on.fb.me/13PMzkU

Ondertussen kunt u donderdag 4 juli van 10:00 tot 16:00 reserveren in uw agenda.
Stichting Petities.nl - Tolhuisweg 2 - 1031 CL Amsterdam

Ons steunen? Zie <http://petities.nl/doneren>

Tijden
 
Ik heb een vergunning gekregen voor een manifestatie van 10:00 tot 16:00, daarvoor zijn we aan het opbouwen en afbreken.

Opbouw en inrichting Plein

Ik laat voor elke petitie twee A0-formaat posters maken op de voor- en achterkant van zogenaamde 'stoepborden'. Dat zijn van die borden die winkels op de stoep zetten zodat je er tegenaan loopt. Alle stoepborden zet ik rondom het monument midden op het Plein, tegenover de ingang van de Tweede Kamer.

Met witte zakken met het petities.nl-logo erop maak ik een soort piste op de stoeprand rondom het monument. Kamerleden, journalisten en dergelijke kunnen dan de piste binnenkomen en een rondje maken langs de borden waar u als petitionaris bij staat.

Om het overzichtelijk te houden, blijf zelf zoveel mogelijk buiten die piste zodat iedereen het kan zien als er een Kamerlid, journalist of wie dan ook interesse toont. Als een 'gewone burger' er ook in loopt, knoop dan een praatje aan en nodig hem of haar erbuiten te stappen voor de overzichtelijkheid. Voorbijgangers kunnen de petitie immers lezen op de 'achterkant' van het stoepbord.

Kamerleden

Het is handig om het 'smoelenboek' te printen van Kamerleden zodat u ze kunt herkennen.Ga daarvoor naar http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/print.jsp Onder elke foto kunt u dan ook aantekeningen maken met wat de vragen waren die dat Kamerlid stelde. Vooral als er plots een paar voor u staan is het lastig om ze uit elkaar te houden. Er lopen ook Kamerleden van het station of uit de parkeergarage naar de ingang. Als u het smoelenboek kent kunt u ze herkennen, aanspreken en uitnodigen om naar ons te komen. Veel Kamerleden worden niet herkend omdat ze weinig op televisie komen. Als u ze wel herkent dan denken ze al snel dat zij u ook ergens van horen te kennen. Maak daar gebruik van.

Bedenk dat dit geen formeel moment is om de petitie te overhandigen. Dat dient te gebeuren op afspraak en dat is voor later. Het gaat er hier om de petitie uit te leggen zodat ze weten waar het over gaat (en wat eraan komt). Als het goed opgepikt wordt is een overhandiging niet eens meer nodig omdat er al Kamervragen over gesteld worden en dergelijke.

De overhandiging is juist een extra moment om de druk verder op te voeren en alle fracties uit de Kamer te bereiken.

Zie ook de e-mail die ik aan de Kamerleden heb gestuurd op http://handboek.petities.nl/wiki/Manifestatie_Uitnodiging_Kamerleden om te weten wat de Kamerleden verwachten.

Politie-instructies

De politie vroeg mij om alle medewerkers aan het evenement herkenbaar te laten zijn. Dit is nodig zodat ze snel kunnen zien wie ze kunnen aanspreken als onze hulp nodig is om het in goede banen te leiden. Zou u daarom een stuk wit textiel als band om uw linkerarm (als u die heeft, anders de rechter) willen doen? We moeten ervoor waken dat ons evenement 'gekaapt' wordt door anderen die niet bij een petitie horen. Wij zijn verantwoordelijk voor het goede verloop van het evenement, maar als er een groep bijkomt die niet bij ons hoort moeten we dat gelijk doorgeven aan de politie en vanaf dat moment is de politie verantwoordelijk voor die groep. Een "groep" zijn mensen die zich aanwijsbaar op een bepaalde manier manifesteert (slogans, uiterlijk, gedrag, etc.).
Spandoeken mogen alleen als de stokjes niet langer zijn dan 1,50m en niet dikker dan 2 cm. Langer en dikker en dan ziet de politie ze denk ik als potentiële wapens en ben je ze kwijt.
Als u zelf iets heel anders gaat doen, zoals versterkte muziek, dan had ik dat in mijn aanvraag op moeten nemen. Die is voorgelegd aan de burgemeester en kan niet meer veranderd worden. Ik bedacht bijvoorbeeld vorige week dat het misschien beter was om er langer te zijn dan de concurrerende barbecue. Helaas, dat is een wijziging van de aanvraag en ook dat kan niet.

Folders, flyers

Het plein moet net zo schoon of schoner achtergelaten worden als we het aantroffen. De gemeente Den Haag schijnt heel makkelijk een boete naar de organisatie te sturen als er allerlei folders en dergelijke op de grond liggen aan het eind van de dag. Beboeten is erg makkelijk, want de organisatie is bekend. Dus als u foldertjes uitdeelt aan voorbijgangers wilt u er dan opletten dat mensen het papiertje echt willen hebben en bij zich steken. Willekeurig uitdelen aan voorbijgangers betekent dat ze het een paar meter verderop op straat laten vallen. Voor als u low-budget wilt blijven, deel dan alleen visitekaartjes of strookjes papier met de link naar de petitie uit. En moedig ze aan een foto te maken van de poster, daar staat de petitietekst en het adres duidelijk op.
Op http://handboek.petities.nl/wiki/Manifestatie_Uitnodiging staat een lijstje met de andere petities die er staan.

Webmaster Petities.nl ReindeR Rustema

Tot zo ver de berichtgeving van Petities.nlCeterum censeo BJZ esse delendam (naar Cato Maior)

Nico Mul
 2 opmerkingen:

 1. Een spandoek graag met BJZ plus alle jeugdzorg maffia opdoeken per direct, niks geen aanpassingen in de wetten. Ze zullen gewoon door gaan met hun onverbiddelijke rigiditeit. En iedere keer verzinnen ze weer iets nieuws. Slavernij zit in hun bloed. Schaamte voelen ze niet omdat ze hun verlies niet willen incalculeren. Des te harder moeten wij als ouders en ondersteuners optreden. Het kan niet meer langer zo doorgaan, kinderen en ouders zijn gaar en murw geslagen, HELP ONS is hun kreet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas toont de politiek zich zodanig incompetent en onmachtig dat de oplossing waarschijnlijk moet komen van het EHRM, het mensenrechtencomite (art. 28 IVBP), de commissie voor de verzoekschriften van het EP, het comite voor de rechten van het kind (art. 43 IVRK) en het kinderfonds van de Verenigde Naties (art. 45 IVRK).

  E.e.a. aangezien blijkbaar onze eigen rechters van de Raad voor de Rechtspraak niet genoeg tijd krijgen om te bladeren in hun wettenbundels tot ze bij de bepalingen m.b.t. verdragsrechten zijn beland (en omdat een deel van hen volslagen incompetent is), waardoor toepassing en doorwerking daarvan stelselmatig achterwege blijft.

  Ik merk op dat uit onderzoek blijkt dat veel rechters op www.rechtspraak.nl uitspraken in vergelijkbare zaken zoeken en dan op basis daarvan een uitspraak knippen en plakken.

  Van een deugdelijke beoordeling van de betreffende zaak komt zo natuurlijk weinig of niets terecht, en van het toepassen en bewaken van de grondbeginselen van de rechtstaat, van de nationale wet en van direct werkende verdragsbepalingen al helemaal niet.

  Maar ja, hoe dring je door tot iemand die al op zijn tenen loopt en tekort komt?

  BeantwoordenVerwijderen