maandag 17 juni 2013

Gevonden: een EERLIJK BJZ!

Eerlijke voorlichting van BJZ!

Er wordt wel eens gedacht dat als men hulp voor kinderen nodig heeft, dat men dan naar BJZ zou moeten gaan….
Er zijn gelukkig BJZ die zo aardig zijn om gewoonweg eerlijke informatie te geven op hun website!
Zo werd het volgende aangetroffen:

Let op. Geen hulpverlening Als je echt hulp/zorg wilt verlenen, dan ben je bij Bureau Jeugdzorg niet aan het goede adres. Bij Bureau Jeugdzorg werk je wel met gezinnen, maar meer als 'regisseur', niet zozeer als  hulpverlener. Dan kun je beter terecht bij bijvoorbeeld (link naar jeugdhulp-instelling)

Hiermee geeft BJZ gewoonweg toe dat op de 'Hulp en ondersteuning bij de opvoeding' die iedereen met een OTS volgens de wet zou moeten krijgen van of via BJZ niet veel terecht komt.

Een klein minpuntje: helaas stond  dit pas op een pagina over vacatures en niet groot op de voorpagina van het betreffende BJZ.
BJZ wil immers toch graag doen lijken alsof ze hulp bieden….


Nico Mul


9 opmerkingen:

 1. Ik begrijp het niet helemaal goed: Was die advertentie door BJZ ZELF gezet? Welke jeugdhulpinstelling betrof de link?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, een mededeling op een site van BJZ onder de rubriek 'vacatures/stage'. Er stond een link naar een jeugdhulp-instelling, die heb ik hier verwijderd wegens de herkenbaarheid. Laat Jeugdzorg-Nederland maar zelf uitzoeken welk BJZ zo aardig was om eens de waarheid op hun site te zetten, die er op neer komt: 'op hulp hoeft niet te worden gerekend'!!!!
   (Ouders wisten dat al lang....)

   Nico Mul

   Verwijderen
 2. Toch zit hier een vorm van misleiding in deze advertentie. De regisseurs over de kinderen zijn en blijven nog altijd de ouders. Bjz heeft slechts een ondersteunende functie en de taak om ouders door te verwijzen naar passende hulp. De enige regie die Bjz uit zou moeten voeren is organisatorisch van aard en dat is zorg dragen dat de hulp correct wordt uitgevoerd. Bjz zou kinderen dus moeten beschermen tegen op winstbejag beluste hulpinstellingen. En dat doet Bjz nou net niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De wolf in schaapskleren wordt steeds meer zichtbaar. Nu wordt er toegegeven dat BJZ geen hulp aanbiedt, waar is het dan wel goed voor? Voor een OTS(Kassa) of een UHP(Dubbele kassa).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor echte hulp ga je naar vrijgevestigden, orthopedagogen, psychologen, psychiaters, de opvoedpoli.
  En naar de jeugd ggz: teken de petitie, nog even doorzetten, ze zijn bijna om in de politiek
  http://www.petitiejeugdggz.nl/petitie/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De jeugd- GGZ speelt samen onder één hoedje met BJZ!
  Zij hadden maar één intake gesprek nodig voor de "beschuldigingen" naar moeder en vader....
  Het verslag was een kopie van jeugdzorg, dat zegt al genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, de GGz riep om hulp bij het AMK en die weer van de RvdK en die ging door naar de kinderrechter. OTS i.s.m. de kinderpsychiater MD, dat moest van de rechter. Kan je nagaan dat een professor met BJZ moest samenwerken vanwege het feit dat kind zich niet sociaal emotioneel zou mogen ontwikkelen. De GGz heeft geen deskundigheid. GGz heeft zelfs jaren geleden een petitie ingediend om aandacht te vragen voor begeleiding door echte deskundigen omdat zij dat zelf niet bezaten en bezitten. Wat doe je met een getraumatiseerde kind die veelvuldig gepest wordt en niet meer naar school durft? Daar hebben ze dan kinderpsychiatrische paradijzen voor geschapen voor dag of fulltime opvang. En o weeeee als je je kind daar weg wilt halen; AMK melding aan je broek! hey hoo hey hoo je krijgt ze zomaar cadeau.
   Weg met die GGz net als de BJZ maffioso's.

   Verwijderen
 6. Sinds de meldingshysterie is opgevoerd is in feite niemand te vertrouwen in de hulpverlening, zelfs niet de jeugd ggz. Zelfs vrijgevestigden niet altijd. Daarvoor is het nodig dat de meldcodes terug de kast in gaan. Er moet maar weer eens gewoon hulp verleend worden want dat schiet er bij in nu de budgetten sturen op melding en justitie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. i have problem with BJZ from 2011 and is not finish.My son have olmost 3 years and is not with us.They take him when he was just 1 mount.So sad,if i was know who they are ,never i dont let this peopel came in my life.They dont care you are the mother or father,they do what they want and no corect.Is not fear for the child and for u.I see my son just 1 hour in the week,im the mother,i was do evrithing to have my son back,but for nothing,THEY DONT CARE.My contact person from BJZ she do many fouds and she say just sorry,now is late and they want to put my son for the next 16 years in plagezin.ISNOT CORECT THIS i give him life i was cray for him and i still cray,and i will fight to have back my son.

  BeantwoordenVerwijderen