vrijdag 31 mei 2013

Jeugdzorg Dark horse start cursus!

Op 27 mei 2013 twitterde bestuursvoorzitter van BJAA Erik Gerritsen blij dat de methode die door BJAA is ontwikkeld wel 6,4 registerpunten oplevert  bij de beroepsorganisatie van BAMw.

De tweet:

Trots op accreditatie van onze eigen opleiding generiek gezinsgericht werken door BAMW die maar liefst 6,4 registerpunten oplevert#yamErik is trots 

Dit is natuurlijk iets om trots op te zijn: men gaat nu 'generiek gezinsgericht werken' en de gezinsvoogd/ jeugdbescherming/ regisseur gaat nu 'gezinsmanager' heten.  

Let wel: bij de komst van de Wet op de Jeugdzorg 2005 werd precies het zelfde verkondigd door BJZ als nu: de 'gezinsvoogd' zou de 'regisseur van de zorg' worden zodat een gezin een duidelijke regisseur van alle zorg zou zijn.   

Er waren zelfs gezinsvoogden die ronduit tegen ouders zeiden: 'wij zijn regisseurs'. Hoe deze 'regisseurs' in de praktijk waren heeft menig ouder kunnen ervaren: schending van privacy, een scala aan 'zorgen' die geconstateerd werden en vooral kinderen zo lang mogelijk uit huis plaatsen! 

De trots 

De basis van de trots: je gaat werken zoals de wetgever het bedoeld heeft in 2001, verandert de naam van de medewerkers, nu in 'manager' en dan noem je dit een 'cursus' en met deze cursus ben je opeens 'professioneel generiek gezinsgericht werker' en verdien je ook nog eens accreditatiepunten, zodat het lijkt alsof je veel aan bijscholing hebt gedaan. Het heeft veel weg van die kwaliteits-certificering die BJZ- Haaglanden in 2009 aan zijn medewerkers uitdeelde…O, wat waren ze trots daar in Den Haag…  

Onder verscherpt toezicht 

Het beeld veranderde toen BJZ- Haaglanden op 2 manieren onder verscherpt toezicht kwam te staan: enerzijds door het financiële beleid, anderzijds door het geklungel en de onkunde over de ruggen van kinderen en ouders….. 

Écht iets om trots op te zijn: hoe kan je met zoveel creativiteit in het veranderen van namen een zogenaamde 'professionalisering' suggereren en dit ook nog in de media brengen als 'nieuw' en vooral 'goed dat er BJZ is…'  

De BAMw 

Kunt u zich dat nog herinneren de beroepsorganisatie BAM- w?

De organisatie die de niet-wetenschappelijke cursus 'Waarheidsvinding en leugenherkenning' goedkeurde en dit is met behulp van team Jeugdzorg Dark horse uiteindelijk stopgezet.  

Het is onduidelijk wie de cursus geëvalueerd hebben. Waren dat wetenschappers? Waar is de rapportage hierover? Is deze toegankelijk voor iedereen?  Het werkt zegt BJAA?  Wie zeggen dat nog meer? Of  hebben ze eindelijk geleerd dat allemaal naast elkaar werken niet werkt?  Dat was toch zeker een verademing… in 1995 was dat ook al zo na de zoveelste kindermoord…. 


Nu werkt het al snel voor de beroepsorganisatie BAM-w. 

Na al dat geweldige nieuws van BJAA zijn wij inmiddels van het volgende overtuigd als we BJZ zo volgen: 

Het is slecht gesteld met de gemiddelde gewone ouder, als men jeugdzorg zou moeten geloven: bij ieder indicatiebesluit of hulpverleningsplan staan allerlei onontdekte zaken waar ouders aan moeten voldoen en waar u als ouder te kort schiet.

Om aan deze ernstige gebreken weg te werken kan Jeugdzorg-Dark horse niet achterblijven en hebben wij om u van dienst te zijn een cursus ontworpen.

U kan hiermee een diploma verkrijgen als 'gekwalificeerd ouder', zoals hier onder in een voorbeeld staat. 

DIPLOMA (klik op het plaatje om te vergroten)Waaraan u moet voldoen;

- Liefdevolle bezorgde ouder zijn

- Kennis hebben van het Jeugdzorg-Nederlands en de daarin gehanteerde begrippen.

- Kennis hebben van 'Nico Mul's link',   met name de hoofdstukken 1t.m. 4

Wilt u in aanmerking komen voor een diploma, dient u dit aan te geven voor de examencommissie Dark-Horse Plus!

Met dit diploma zijn er geen redenen om uw kinderen uit huis te plaatsen en vrijwaart u van jeugdzorg-interventies*!

(*Bovenstaande stemt helaas niet overeen met de werkelijkheid)

Wij hopen veel diploma's te mogen uitreiken!

Toezending volgt na uw aanvraag via dit e-post adres, voorzien van naam, woonplaats en geboortedatum!

Namens het Jeugdzorg-Dark horse team,

Ranada van Kralingen en Nico Mul

P.S.
Voor het verkrijgen van een diploma zal u een persoonlijk e-post bericht moeten sturen: als u via 'opmerkingen' een diploma aanvraagt werkt het niet: Wij weten NIET uw e-post adres!

N.M.

5 opmerkingen:

 1. Geachte heer Mul,

  Doet u mij ook maar zo een schitterend diploma.

  Vroeger in de Oost en elders, werkten diplomas, oorkondes, stempels, spiegeltjes en kralen ook al wonderwel op simpele zielen, dus ongetwijfeld is jeugdzorg en de kinderrechter er ook mee te imponeren.

  Bij voorbaat dank,

  Joost Langezwaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het feit dat je o.a. met behulp van Nico's links, BJZ zonder kleerscheuren de deur uit hebt weten te werken, is mij ook diploma/certificaat waardig :-)

  Graag kom ik in aanmerking om het diploma te ontvangen.

  Yvonne uit Hoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Intussen krijgt Gerritsen er weer flink van langs op Binnenlands Bestuur:

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/jeugdzorg-zonder-dwang-3-meer-passend.9036969.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij ontvangen ook graag een diploma en sluiten ons bij jullie aan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. # opleiding generiek gezinsgericht werken #

  Ok, daar gaat het bedrag van 200 miljoen euro (bezuinigingen op het onderwijs) straks naartoe.
  Om amateurs te diplomeren.

  Als moeder heb ik al een diploma gekregen van mijn kind ... de allermooiste lach en benaming MAMA
  Daar hoef je niet voor te studeren, maar supermen en superwomen zonder klote en in/of net uit de pampers vinden van wel. Subsidie, subsidie, subsidie ... en zo gaan al die stichtingen elkaar aanvliegen als het potje leeg is. Daar moet een loosers diploma voor uitgereikt worden.

  BeantwoordenVerwijderen